Summer Special: anti-verveeltips

Vriendinnen zijn allemaal op vakantie, je hebt jouw favoriete serie helemaal uitgekeken en dan begint opeens de verveling toe te slaan. Wat doe je dan op zo’n moment?! Lifestyle Journal schiet te hulp en somt op wat jij deze zomer allemaal tegen die verveling kan doen.

picjumbo.com_HNCK5911

Doe wat in je eentje. Dat jouw vrienden op vakantie zijn en jij de enige in het thuisfront bent achtergebleven betekent niet dat jij niets leuks kan doen. Ga eens zelf op pad! Trek in je eentje naar de stad, bezoek de bioscoop of ga iets cultureels doen. Lekker in je eentje. Me myself and I. Dit lijkt misschien voor sommigen eng, maar naast het feit dat je weer wat te doen hebt, geeft het jou ook een flinke kick en boost. Win-win!

Probeer iets nieuws. Misschien verveel jij je wel omdat je altijd hetzelfde doet. Dat kan op een gegeven moment tegen gaan staan. Probeer dus wat anders, iets wat je niet zo gauw zal doen. Nooit zo van het sporten? Ga dat dan juist doen als jij je verveelt. Of ga eens aan de slag met een compleet nieuwe hobby. Kortom: als je maar iets doet wat je normaal niet doet.

Verken en ontdek. Trek erop uit. Dan kan ver, maar juist ook dichtbij zijn. Ga bijvoorbeeld eens door je eigen woonplaats struinen en je zult zien dat je mooie, leuke en interessante dingen tegenkomt die je eerst niet zijn opgevallen. Of stap in de trein en zoek het wat verder op en ga naar een stad waar je nog nooit bent geweest.

picjumbo.com_HNCK6001

Kook en bak. Haal kookboeken uit de kast of zoek rond op internet naar lekkere recepten. Iets koken en bakken is de perfecte manier om de verveling tegen te gaan. Je hebt wat te doen en je krijgt ook nog eens een lekker eindresultaat. Als je het tenminste goed doet.

Ruim op. De ultieme manier om van de verveling af te komen: opruimen. Tenminste, dat is in mijn geval altijd het allerlaatste redmiddel als écht niets anders mij kan bezighouden. Haal het oude spul dus van stal en zoek het eens een keer uit. Of houd een grondige opruimbeurt in jouw kamer, kledingkast of iets dergelijks. Zo maak je jezelf ook nog eens nuttig!

Start een project(je). Het ‘probleem’ van de vakantie (first world problems) is vaak dat je opeens veel vrije tijd hebt. Als je jezelf in die tijd een beetje wilt bezighouden kan je ook aan een nieuw project beginnen. Start bijvoorbeeld een blog, verf die ene muur in een andere kleur of houd een challenge. Door jezelf op een nieuw project te storten heb je opeens genoeg te doen.

Lees. Blaas het stof van de boeken die al een tijdlang ongelezen in de boekenkast staan. Ga dus als je niet veel te doen hebt een goed boek lezen. Zo verlies je jezelf in het verhaal en doet de buitenwereld er even niet toe. Een mooie ontsnapping aan die verveling!

Just chill. Wie zegt dat je in de vakantie per se iets te doen moet hebben? Soms is het ook wel eens goed en fijn om juist even niets te doen. Laat die verveling dus een beetje toe en ga buiten lekker languit op een ligbed. Je zult zien dat je het zelfs prettig vindt als je weer druk aan de slag moet met bijvoorbeeld werk, studie of school. Na een lange tijd niets doen, ben je er weer aan toe.

 

Plaats een reactie