Summer Special: must do’s voor het einde van de vakantie

Nog even en we zitten weer in de collegebanken of weer achter de computer op kantoor. Kortom: de heerlijke zomervakantie is bijna weer voorbij. Om de vakantie goed af te sluiten en om weer voorbereid aan de slag te gaan hebben we een paar must do’s voor je opgesteld.

photo-1422405153578-4bd676b19036

In het ritme komen.
In de vakantie heb je waarschijnlijk een ander ritme dan normaal. Je bent tot in de late uurtjes nog op en je staat vervolgens ook laat in de ochtend naast je bed. Probeer richting het einde van de vakantie weer in een enigszins normaal ritme te komen. Zo is de overgang van vakantie naar werk of school niet al te groot. Stop cold turkey met uitslapen en laat naar bed gaan of bouw het rustig af door op tijd naar bed te gaan en vroeg in de ochtend op te staan. Zo ben je helemaal uitgerust als je weer moet beginnen!

Vakantie vieren.
Hee, niet getreurd. De vakantie is nóg niet ten einde. Geniet er daarom de laatste dagen er nog even goed van! Heb je nog een activiteit op je summer to do list staan? Nu is het de perfecte tijd voor om dat nog te gaan doen. Of plan nog iets leuks samen met vrienden om de laatste vakantiedagen te vieren. Kortom: doe iets om de vakantie, in stijl, af te sluiten.

Fresh start.
Een van de meest veelvoorkomende klusjes tijdens vakanties is opruimen. Is het nog een dikke bende om jou heen? En staat de kledingkast nu écht op knappen? Ruim het dan nog even goed op voor het einde van de vakantie. Zo begin je met een fresh start!

Nieuwe doelen.
Een nieuw school-, studiejaar of nieuwe werkperiode voelt soms aan als oud & nieuw: je begint weer aan iets nieuws. Goed moment dus om ‘voornemens’ op te stellen. Of te wel: denk er over na wat je komend jaar wil en wat je wilt bereiken. Klinkt misschien wat zweverig, maar het kan nooit kwaad om eens over jouw doelen na te denken.

Goede voorbereiding.
Een goede voorbereiding is het halve werk. Ja echt! Bereid je tegen het einde van de vakantie goed voor op wat er na de vakantie komen gaat. Moet je nog het een en ander aanschaffen of moet je je nog in iets inlezen? Doe het dan zeker. Zo ga je goed voorbereid aan de slag en hoef je niet op het allerlaatste moment alles nog te doen.

Lekker luieren.
Maar het belangrijkste van alles: profiteer nog even van die heerlijke vakantiedagen! Ga nog even lekker languit in de zon liggen en heb even niets aan je hoofd. Kortom: lekker luieren dus! Als je weer aan de slag moet, heb je hier waarschijnlijk niet meer zo veel tijd voor. Dus neem het er nog even van. Geniet!

10294420724_0300cf921d_o

 

Plaats een reactie