10 tips om geld te besparen tijdens een dure maand

Een maand vol verjaardagen, lunchafspraakjes of sale-koopjes; we hebben allemaal wel eens last van een dure maand waardoor we even rustig aan moeten doen met onze bankpas. Om een dure maand wat gemakkelijker door te komen delen we bij Lifestyle Journal 10 geld besparende tips. Lees snel verder!photo-1437915015400-137312b61975

1. Let op aanbiedingen: Dag- en nachtcrème, shampoo, make-up; ze zijn allemaal wel eens in de aanbieding. Wacht op die 50% korting, sla je slag en wacht op de volgende aanbieding!

2. Maak je eigen lunch en/ of snacks en neem deze mee: Een salade, smoothie, broodje of mueslireep is makkelijker te maken dan je denkt (en ook nog eens goedkoper). Probeer eens wat recepten uit, maak je eigen heerlijke snacks en/of lunch en bespaar flink wat geld aan al die ‘niet gekochte dure kantinebroodjes’.

3. Zeg je abonnementen op: Netflix kan volgende maand wel weer (of deel een account met een vriendin) en sporten kan ook gemakkelijk een maandje thuis. Zeg je abonnementen op (bijvoorbeeld tijdelijk) en bespaar zo flink wat geld!

4. Verander van winkel: Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen in wat andere winkels. Misschien vind je zo wel één van je favoriete vaste producten voor een lagere prijs. Eat Natural mueslirepen zijn bijvoorbeeld vaak in de aanbieding bij Kruidvat en de Action verkoopt ook gedroogd fruit en kokoswater. Neem ook eens een kijkje in een voordeelshop.

5. Geen overbodige luxe: Probeer minder of geen geld uit te geven aan overbodige luxe. Als je vaak op een station moet wachten geef je misschien ook sneller geld uit. Probeer een maandje zonder gezichtsmaskertjes en extra snacks en gun jezelf bijvoorbeeld één keer per week of maand met een (niet al te duur) extraatje.

6. Spaar punten:  Vraag membercards aan, spaar punten en let op persoonlijke aanbiedingen. Bij veel winkels spaar je op deze manier voor korting of een cadeau. Bij de Hunkemöller spaar je gemakkelijk en snel voor vijf euro korting en Kruidvat heeft voor leden vaak persoonlijke aanbiedingen. Houd ze in de gaten en profiteer!

7. Pak vaker de fiets: Bespaar benzine of een bus/treinkaartje en pak wat vaker de fiets! Niet alleen voordelig, maar ook nog eens gezond. Zo bespaar je ook meteen weer sportschoolkosten 😉

8. Koop je fruit en groenten op de markt: Fruit en groenten zijn hier niet alleen voordeliger, maar vaak ook verser! Zo heb je soms drie mango’s voor een euro of een volle zak verse spinazie voor 50 cent. Sla flink in op de wekelijkse markt en koop in de winkel alleen het hoognodige.

9. Avondje thuis: Als je veel geld uitgeeft in het weekend probeer dan eens ter afwisseling een avondje ‘in’ of een iets goedkopere avond dan gebruikelijk (geen dure cocktails!). Een avondje thuis kan geen kwaad en met je ‘bespaarde geld’ kun je weer iets anders doen. Win-win!

10. Leen: Maak eens gebruik van die bibliotheekpas en leen een maandje tijdschriften en boeken. Een stuk goedkoper dan meteen kopen en zo neem je nog eens iets anders mee. Je kunt natuurlijk ook ff kijken wat je vrienden of ouders in huis hebben. Misschien hebben ze ergens wel een extra exemplaar van 😉

Plaats een reactie