Handige en leuke gadgets voor jouw computer

Je kan meer uit je computer of laptop halen dan je denkt! Met handige en leuke apps en programma’s bijvoorbeeld die het computergebruik net een tikkeltje gemakkelijker maken. Welke? Lifestyle Journal vertelt het je!

apple-gear-looking-pretty

Unroll Me
Een van mijn allergrootste ergernissen op mijn computer is mijn mailbox. Heel leuk hoor, mailtjes ontvangen. Maar van al die irritante nieuwsbrieven, waarvan ik mij niet kan herinneren dat ik mij daar ooit voor heb ingeschreven, en spamberichten word ik echt knettergek. Met Unroll Me kan je jouw e-mailbox ‘opruimen’. Het programma scant namelijk jouw mailbox en geeft vervolgens een overzicht van alle nieuwsbrieven en spamberichten waar jij op ‘ingeschreven’ staat. Daarna kan je met Unroll Me, heel handig, je weer uitschrijven voor deze e-mails. Goodbye spam!
Je vindt Unroll Me via deze link.

Schermafbeelding 2015-08-23 om 00.29.17

Icon Sets
Je kent die standaard mapjes wel op je computer waar je her en der belangrijke documenten in bewaart. Wist je dat je die ‘standaard mapjes’ ook een wat leuker tintje kan geven? Met zogenoemde Icon Sets kan je het plaatje van de map namelijk veranderen. Hoe werkt het? Je download een set met verschillende icons en vervolgens stel je het plaatje van het mapje opnieuw in. Leuk, maar ook handig. Zo kan je namelijk gemakkelijk al jouw documenten en andere bestanden organiseren door voor elk mapje een ander plaatje te kiezen.
Je kan Icon Sets onder andere bij pixelgirlpresents.com downloaden. 

3_SNAG-0003

Fliqlo
Op Pinterest en op veel populaire blogs zie je het momenteel veel voorbij komen. Het is namelijk dé gadget voor de computer van dit moment. Waar ik het over heb? Ik heb het over de Fliqlo klok. Deze klok stel je op je computer in en zodra jouw computer in de sluimerstand gaat, wordt de klok geactiveerd. Zo verschijnt er een kekke digitale klok als ‘achtergrond’ als jouw computer in de ruststand staat. Ziet er echt super leuk uit en ook handig natuurlijk! 
Je download de Fliqlo klok via deze link

Designlovefest
Over achtergronden gesproken: ik haal tegenwoordig mijn zogenoemde backgrounds maar van één bron vandaan: Designlovefest! Dit is een creatieve lifestyleblog met leuke DIY’s en inspiratie. Maar ook voor leuke downloads! Designlovefest zet zo nu en dan nieuwe achtergronden online die je gratis kan downloaden. Creatieve, kleurrijke maar ook diverse achtergronden met mooie plaatjes of inspirerende quotes die het beeldscherm weer wat opfleuren. You love them or hate them: je moet wel van de stijl houden. Maar ik houd ervan!
Je gaat naar Designlovefest via deze link

3141216050_1687ba3b24_o

CCleaner
Is jouw computer wat aan de trage kant? Misschien kan hij wel een opruimbeurt gebruiken. Door de jaren heen heb je natuurlijk veel bestanden erop verzameld en sommigen daarvan zijn waarschijnlijk echt overbodig (geworden). Met CCleaner kan je dit weer gemakkelijk digitaal opruimen. Dit programma scant namelijk wat er allemaal op je computer staat en geeft een overzicht van wat je allemaal kan weggooien. Het resultaat? Een ‘schone’ en wat snellere computer!
Je vindt CCleaner via deze link

De genoemde programma’s zijn zowel voor Windows als voor Apple beschikbaar.

 

 

Plaats een reactie