Eggs for Breakfast

Persoonlijk ben ik niet de grootste fan van iets als eieren in de ochtend. Toch is dit ontbijt met eiwitten en groentes erg lekker en gezond! Perfect voor een dag waarop je wel wat extra energie kunt gebruiken. Begin je dag daarom goed en probeer eens deze Eggs for Breakfast!

Benodigdheden:

  • Halve avocado
  • Stuk komkommer (ongeveer kwart)
  • Handje spinazie
  • Twee eiwitten
  • Snuf zout & peper
  • Eetlepel kokosolie
  • Scheutje olie

Zo maak je het:

– Pak twee kommetjes en scheid de eiwitten van het eigeel.

– Verwarm wat kokosolie in een pan, zorg dat de olie goed heet is en bak de twee eiwitten op je favoriete manier (bijvoorbeeld scrambled eggs). Voeg een snufje zout (bijvoorbeeld zeezout)en peper toe en bak voor ongeveer twee minuten.

– Was als de eieren op staan vast de spinazie, dep droog op een stukje keukenrol en haal de steeltjes weg als je hier niet van houdt.

Verwarm (als de eieren klaar zijn) nog een scheutje olie in de pan (bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie) en wok je spinazie net zolang tot de blaadjes klein en samengetrokken zijn. Voeg een snufje zeezout toe.

Garneer je bord met schijfjes avocado en komkommer en geniet van je eenvoudige Eggs for Breakfast!

 

Tip:

  • Ook lekker met toast en/of vers fruit!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.