Mijn favoriete films

Take me to the movies! Tegen een leuk filmavondje zeg ik vaak geen nee. Gezellig op de bank met wat lekkers wegdromen bij een film: yes please! Door de jaren heen heb ik zo mijn absolute filmfavorieten ontwikkeld. Ik deel ze met jullie!

Intouchables-intouchables2

Intouchables – IMDB cijfer: 8.6
 Ik weet niet precies hoe de Fransen dat doen, maar Franse films hebben altijd zo’n heerlijk sfeertje. Ligt vast aan de mooie taal die ze spreken. Maar nu terug naar de film: Intouchables gaat over een gehandicapte man die door een verlamming voor de rest van zijn leven in een rolstoel moet blijven en daar heeft hij dringend hulp bij nodig. Die hulp komt uit een onverwachte hoek: Omar, een “gangster” uit een achterbuurt, biedt zich voor deze baan aan. Een vriendschap ontstaat. Zo’n mooie en grappige film! Daarnaast is de muziek echt prachtig. 

Into the Wildinto the wild1

Into The Wild – IMDB cijfer: 8.2
Is dit niet de meest mooiste en zieligste film aller tijden? Into The Wild gaat over een jongen die plotseling alles achter zich laat en de wildernis intrekt. Maar op het eind komt hij erachter dat het allemaal niet waard was om weg te gaan. Als hij ‘happiness is only real when shared’ in zijn boekje schrijft, rollen de tranen al over mijn wangen. Prachtige film met ook een mooie en diepe boodschap.

2053

Julie & Julia – IMDB cijfer: 7.0
Een echte food film kan in mijn lijst niet ontbreken. En als er een film bestaat waar het vooral om eten gaat én waarin Meryl Streep (beste actrice OOIT) in speelt, dan is voor mij de kans héél groot dat ik de film leuk vind. En ja, dat vind ik bij Julie & Julia! In deze film gaat Julie het culinaire avontuur aan en spreekt ze met zichzelf af dat ze in één jaar alle recepten van de beroemdste thuisskok Julia Child gaat maken. Meryl Streep als Julia Child is absoluut geweldig en daarnaast is de verhaallijn super leuk. Booooooooon appetit!

97a97f9

The King’s Speech – IMDB cijfer: 8.1
Colin Firth. Need I say more? Hij speelt in The King’s Speech de briljante rol van George IV, een Engelse koning die flink stottert. En daar moet nodig aan gewerkt worden. Want een koning die stottert? Dat kan natuurlijk niet. Alleen al om het geweldige acteerwerk van Colin Firth is dit één van mijn favorieten, maar ook het mooie en ontroerende verhaal (je krijgt echt medelijden) is het kijken absoluut de moeite waard. Daarnaast is het een leuke manier om even de geschiedenis in te duiken.

2685_5

Dirty Dancing – IMDB cijfer: 6.9
“Nobody puts Baby in the corner”: tot slot een film die een tikkeltje fout, maar o zo leuk is. Dirty dancing! Sowieso kan ik films uit die ‘tijd’  waarderen. Dirty Dancing gaat over een vakantiekamp waar ‘Baby’ en haar familie verblijven. Daar maakt ze kennis met een “foute” dansleraar, gespeeld door Patrick Swayze, en de rest is geschiedenis. Och, bij de ‘Time of my life’ dansscène kan je mij weg dragen. Bied er iemand zich aan voor de lift? Bij deze film is het puur wegzwijmelen bij de romantiek en bij de spanning, en dat is ook wel eens leuk bij een film!

Wat zijn jouw favoriete films? 

Plaats een reactie