Lunch ideeën voor werk of school

Vroeger was een bammetje met kaas mee naar het werk of school de standaard. Maar anno 2015 zien onze lunchboxjes er heel wat gevarieerder uit met bijvoorbeeld een heerlijke wrap of salade. Benieuwd wat je zoal mee kan nemen voor onderweg? Lees dan verder voor wat lekkere lunch-inspiratie!

foodiesfeed.com_sauteed-spring-seasonal-vegetables1

Salades
Een salade is perfect om mee te nemen naar het werk of naar school. Want? Het is heel gezond, licht verteerbaar en gemakkelijk om te maken. Koop wat sla en hussel daar jouw favoriete groenten zoals komkommer en tomaat, door heen. Doe de salade in een goed afsluitbaar bakje en doe een eventueel slasausje er apart bij. Zet het, als dat mogelijk is, op je werk even in de koelkast en daarna smullen maar!

foodiesfeed.com_paleo-ground-beef-vegetables

Kliekjes
Heb je veel restjes van het avondeten van gisteren overgehouden? Neem het dan mee naar het werk of school! Zo ben je ook nog eens milieubewust bezig. Let er wel op of je de kliekjes ook koud kan eten, want je hebt soms niet de mogelijkheid om het op locatie op te warmen. Couscous of stukjes groente kan je nog perfect de volgende dag (koud) voor onderweg meenemen.

foodiesfeed.com_indian-black-rice-dessert

Yoghurt
Wil je een lichte lunch nuttigen? Maak dan een bak met yoghurt klaar. Zorg er wel voor dat je hier genoeg ‘extra’s’ bij doet, want alleen aan yoghurt heb je waarschijnlijk als lunch niet genoeg. Vul je yoghurt aan met stukjes fruit zoals banaan en aardbei en doe ook nog muesli bij. Een goede variant van deze lunch tip zijn de overnight oats: maak de dag ervoor een bak met havermout en melk klaar en neem het de volgende dag mee.

DSC_0051

Wraps
Maak een heerlijke wrap voor jouw lunchbreak! Een wrap is namelijk lekker om koud op te eten en het vult goed. Maak een dag van te voren een wrap klaar en wikkel deze vervolgens in plastic folie zodat alles op zijn plaats blijft. De volgende dag kan je hem gemakkelijk in een extra laag aluminium folie meenemen. Beleg je wrap bijvoorbeeld met wat pesto, sla, groente en een heerlijk kaasje. Bekijk dit recept voor wat wrap inspiratie.

Soep
Perfect voor de wat koudere dagen! Of als je er gewoon zin in hebt… maak thuis een soepje klaar en bewaar deze (koud) in een goed afsluitbare beker. Let er wel op dat je voor dit lunch idee op je werk of op school de mogelijkheid moet hebben om iets te kunnen opwarmen in de magnetron. Of neem, als je een beetje lui bent, een zakje kant-en-klare soep mee die je alleen nog hoeft op te warmen of waarbij je alleen heet water moet toevoegen.

picjumbo.com_HNCK6098

Pasta salade
Maak een goed vullende koude pasta salade! Kook de dag ervoor wat pasta en gooi daar jouw favoriete ingrediënten bij. Maak bijvoorbeeld een overheerlijke pasta pesto (mijn absolute favoriet!). Bewaar de pasta salade in de koelkast en neem het de volgende dag in een plastic bak mee. Na wat pasta voor de lunch kan je er weer met de volle bak tegenaan.  

foodiesfeed.com_healthy-homemade-baguette2

Sandwiches
Toch behoefte aan brood tijdens je lunchpauze, maar je hebt geen zin in een standaard broodje? Maak dan een luxe sandwich. Beleg het bijvoorbeeld met kip, avocado en sla. De mogelijkheden voor sandwiches zijn oneindig! Maak lekkere combi’s en pak groots uit.

picjumbo.com_foodiesfeed.com_DSC_0084

Baksels
Hang even het keukenprinsesje uit en neem een van je baksels mee naar werk of school (kan je daar ook mooi mee pronken). Maak een bananenbrood of havermout muffins klaar en genieten maar tijdens de lunch!

Snacks
Gebruik een speciaal ‘snackdoosje’ met meerdere vakjes. Vul deze vakjes met diverse snacks zoals groente, nootjes, kaas en crackers. Zo heb je een gevarieerde lunch!

 

Foto’s zijn afkomstig van Foodiefeed en Picjumbo, of zijn zelfgemaakt. 

Plaats een reactie