Tas inpakken 101

Iedere zomer is het weer hetzelfde liedje: je hebt superveel zin om op vakantie te gaan, begint al vroeg met inpakken, maar je hebt geen idee wat je allemaal mee moet nemen. En als je eenmaal bent begonnen, puilt je tas binnen no-time al uit. Klinkt dit maar al te bekend? Lees dan snel verder, want wij helpen je een handje uit. Vandaag op Lifestyle Journal: Tas inpakken 101.

Stap 1: Tassen verzamelen

De eerste stap is het verzamelen van de tassen. Hoeveel tassen je meeneemt ligt aan je bestemming en vervoer, maar meestal neem je drie tassen mee.

Tas 1: Reiskoffer/reistas. Dit is de koffer/tas waar je al je kleding, accessoires etc. in meeneemt. Kies voor een grote, stevige tas en vergeet vooral niet je koffer/tas goed te labelen als je via het vliegveld gaat. Om je koffer of tas nog sneller te herkennen, kun je ook een paar stickers kopen. Bijvoorbeeld deze kofferstickers van Parijs.

Tas 2: Beautycase/toilettas. Een aparte beautycase of toilettas is altijd handig. Om ruimte te besparen kun je mini shampoo flesjes e.d. kopen, maar nog slimmer is om een setje reisflesjes te kopen (bijvoorbeeld bij Kruidvat). Deze kun je vullen met shampoo, conditioner, dagcrème, haarcrème en bodycrème. Zo bespaar je niet alleen ruimte, maar zelf gevulde flesjes gaan vaak ook veel langer mee.

Tas 3: Handtas. De derde tas is je handtas. In deze tas doe je alle belangrijke items, zoals portemonnee en paspoort. Verder is het handig om een aantal reisgadgets mee te nemen. Ga je lang vliegen? Neem dan oordopjes, een slaapmasker en een nekkussen mee. Vergeten? Geen ramp! Deze gadgets zijn ook gewoon te koop op het vliegveld.

Stap 2: Checklist maken

Een goede checklist is het halve werk. Maar hoe maak je die dan? Gelukkig zijn daar tegenwoordig snelle manieren voor! Neem hier een kijkje voor een goedgevulde checklist of maak hier eenvoudig je eigen vakantie-checklist.

Stap 3: Outfits samenstellen

Het klinkt misschien als veel werk (of als iets dat je nu nog niet wilt doen), maar outfits van tevoren samenstellen is een goede zet. Op die manier vergeet je minder snel welke accessoires bij dat jurkje hoorden, wat voor vestje bij dat hemdje kan of welke schoenen bij je shorts passen. Stel van te voren je outfits samen en voorkom vergeten items of een uitpuilende koffer.

Vergeet niet om je reisoutfit ook alvast te selecteren. Denk aan comfi jeans/legging, basic T-shirt, jas/vest en een paar goede schoenen.

Stap 4: Efficiënt inpakken!

Vooral als je gaat vliegen is efficiënt inpakken de belangrijkste stap. Probeer een mix van goed opvouwen, oprollen en neem niet te veel schoenen mee, want we weten allemaal hoeveel ruimte die innemen! Oprollen is vooral een goede optie voor zomerjurkjes en T-shirts.

Stap 5: Checklist nalopen

 Als laatste is het belangrijk om je checklist nog een keer goed na te lopen. Vink alles af, zorg dat je niets vergeet en leg je reisoutfit vast klaar.

Volg de stappen en je bent binnen no-time een pro-inpakker. Good luck!

Plaats een reactie