8 tips om geld te besparen tijdens het winkelen

Fashionweek, nieuwe items in de winkels en alweer bijna lente. Oftewel de beste tijd om te winkelen! Zoveel musthaves, maar niet genoeg geld. Liever wat geld overhouden na een shoppingtrip? Volg de volgende 8 tips!

1. Ga sale shoppen! Superveel zin om te winkelen? Misschien beter om eerst nog even te wachten. Voordat je het weet is dat leuke shortje in de sale of krijg je er korting op. Vooral bij een site als H&M, kun je soms beter even wachten. Daar hebben ze heel vaak acties als: geen verzendkosten of 25% korting op het duurste artikel. Maak een lijstje van wat je wilt en zoek het in de sale! Zo bespaar je flink wat onnodige extra uitgaven.

2. Kijk eerst eens wat je in huis hebt: Een superleuke zonnebril gezien? Handig om eerst even te kijken wat je al in huis hebt. Had je niet al zo’n leuke zonnebril vorig jaar gekocht? Heb je echt een nieuwe nodig?

3. Wacht met kopen: Of het nu een dag is of een week, wacht even met kopen. Weet je zeker dat je dit item wilt? Past dit wel bij je kledingstijl? Heb je er wel iets op? Soms kan het zijn dat je het ene moment helemaal verzot bent op iets, totdat je weer iets beters tegenkomt. Beter om dus even te wachten voor een grote aankoop.

4. Koop tweedehands: Misschien ben je wel gek op designerspullen, maar kun je het amper veroorloven. Tijd om te sale shoppen! Of je nu naar een tweedehands kledingzaak gaat, iets op marktplaats koopt of op een tweedehands online winkel. Gebruikte items een tweede leven geven, kan je een berg geld schelen. En wie weet, misschien vind je wel een prachtig vintage item dat niemand anders heeft.

5. Vergelijk prijzen: Het klinkt misschien logisch, maar we doen het niet altijd. Soms vergeten we het ook, maar een winkel als bol.com bijvoorbeeld is echt niet altijd te goedkoopste! Daarom is het belangrijk om je prijzen te vergelijken. Misschien zijn er bij een andere winkel wel geen verzendkosten…

6. Lever oude kleding in: Altijd wel oude kleren rond slingeren die je toch niet meer draagt? Lever ze in! Bij sommige winkels (paar H&M winkels bijvoorbeeld) krijg je korting in ruil voor een zak oude kleren. Meteen van je oude kleren af en ruimte voor je nieuwe. Win-win dus!

7. Ga op zoek naar kortingscodes: Op zoek gaan naar kortingscodes kan nooit kwaad. Er zijn zelfs speciale sites voor! Ook handig om te weten: bij veel online shopping sites krijg je vaak een code opgestuurd als je ingeschreven bent voor de nieuwsbrief. De moeite waard om even naar te kijken dus.

8. Voorkom miskopen: De laatste tip, maar zeker niet de minste. Voorkom miskopen. Opletten dus tijdens een sale! Koop niet iets omdat het goedkoop is, maar omdat je het echt nodig hebt of wilt. Maak bijvoorbeeld een lijstje met de items waar je naar opzoek bent. Een leuk blazertje, een mooie zwarte rok of een goede spijkerbroek bijvoorbeeld. Zo kun je gericht aan de slag en heb je later geen spijt van je aankoop.

Plaats een reactie