Fashion tip: een scheermesje tegen pluisjes

Hier kan ik mij zo aan ergeren: je hebt een leuk jurkje gekocht, maar na een paar keer dragen zit de stof onder de kleine pluisjes. De stof is gaan ‘pillen’, zoals sommige fashion guru’s het zo mooi voorwoorden. Het is een verschrikkelijk irritant fenomeen, aangezien het soms wat slordig kan staan. Maar gelukkig kan je er wat tegen doen! De oplossing is eigenlijk heel simpel en het enige wat je nodig hebt is een scheermesje.

shave-273116_1920

“Een scheermesje?!” Ja, je leest het goed! Je weet wel, dat ding waarmee je dagelijks het haar kortwiekt. Maar dit “dingetje” is ook enorm handig om die pluisjes van je kleding te krijgen. Ik las op internet over deze tip en besloot het zelf te proberen om zo met eigen ogen te zien of het daadwerkelijk werkte. En ja, het werkt!

Wat moet je doen?
Pak om te beginnen een schoon, niet-gebruikt scheermesje. Logisch uiteraard, wat al die vieze restjes die tussen een oud mesje gaan zitten wil je natuurlijk niet op je kleding hebben. Bovendien werkt deze tip met een bot mesje een stuk minder goed.

Trek vervolgens het kledingstuk, dat onder de pluisjes zit, strak en leg het op een vlak en een stevig ondergrond (bijvoorbeeld een tafel). Ga dan voorzichtig in horizontale of verticale banen (dit ligt er aan hoe de stof “loopt”) met het scheermesje over de stof. En met voorzichtig bedoel ik ook héél voorzichtig. Je moet namelijk niet vergeten dat je met vlijmscherpe mesjes werkt die, als je te ruig werkt, je kleding kapot kunnen maken. Oppassen geblazen dus! Druk niet te stevig met het scheermesje, maar glijd er soepeltjes en rustig over heen. Als het goed is zie je dat de pluisjes al van het kledingstuk af komen en gaan ze tussen de mesjes zitten. Vergeet niet om regelmatig de pluisjes tussen de mesjes weg te halen om zo het scheermesje scherp te houden. Ga vervolgens net zo lang met het scheermesje over de stof totdat de pluisjes weg zijn en jij helemaal tevreden bent.

Maar pas op…
Voordat je zelf fanatiek met deze tip aan de slag gaat, geven we je nog wel een disclaimer. Je hebt het in de bovenstaande tekst al kunnen lezen: wees écht voorzichtig met het scheermesje. Als je er te ruig mee om gaat, kunnen er gaatjes in de stof ontstaan en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Liever een trui met pluisjes dan een trui met gaten!

Houd bovendien rekening met het soort stof waarmee je werkt. Deze tip werkt namelijk het beste op een dikke en stugge stof waar je niet zo gemakkelijk gaatjes met een scheermesje in maakt. Hele dunne en luchtige kledingstukken kan je bij deze tip dus beter overslaan. Heb je een duurder kledingstuk in huis dat onder de pluisjes zit? Je kan het natuurlijk met het scheermesje proberen op te lossen, maar misschien is het verstandiger om er eerst een stomerij of iets dergelijks naar te laten kijken voordat je met een scheermesje aan de slag gaat.

Plaats een reactie