How-to: hoe houd je jouw jeans lang mooi?

De jeans is één van mijn favoriete kledingstukken. Een spijkerbroek is tijdloos, past overal goed bij en ziet er ook nog eens leuk uit. Maar een jeans is wel een kledingstuk dat verzorging nodig heeft als je wil dat hij lang mooi blijft. Lifestyle Journal vertelt je hoe jij jouw jeans lang mooi kan houden!

picjumbo.com_IMG_9296

Was nauwelijks. De absolute nummer #1 tip bij jeans: was jouw spijkerbroek niet te vaak. Alleen als het echt, maar dan ook écht, nodig is. En als je hem dan wast: wees dan heel voorzichtig. Neem bijvoorbeeld een koud wasprogramma en gebruik geen wasverzachter. Haal tot slot jouw spijkerbroek meteen uit de wasmachine als hij klaar is. Anders kunnen er strepen in komen.

Geen droogtrommel. Doe je jeans na het wassen niet in de droogtrommel. Hang hem in plaats daarvan  aan de waslijn. Zo behoud jouw jeans goed zijn vorm.

Vriezer. Je spijkerbroek is niet vies, maar hij ruikt toch niet heel fris. Je weet nu dat wassen wordt afgeraden, maar wat doe je dan om van dat luchtje af te komen? Stop je jeans eens in de vriezer. Dat klinkt misschien gek, maar het werkt wel. In de vriezer worden de bacteriën gedood en het resultaat is een geurloze broek. Doe jouw spijkerbroek in een plastic zak en stop hem voor een paar uurtjes in de vriezer.

56H

Investeer. Wil je een spijkerbroek die lang meegaat? Investeer, als je het geld er voor (over) hebt, eens in een goede spijkerbroek. Een jeans van een wat duurder merk gaat namelijk vaak langer mee dan een spijkerbroek van H&M, Only of Vero Moda. Goede merken zijn bijvoorbeeld MET Jeans, Levi’s en G-Star. Het kost een paar tientjes meer, maar je hebt er hoogstwaarschijnlijk veel langer plezier van. Mijn MET Jeans heb ik nu langer dan twee jaar en hij ziet er nog steeds mooi uit.

Elasthaan. Iets waar ik een gruwelijke hekel aan heb: spijkerbroeken die na een tijdje dragen gaan lubberen. Brrrrr. Spijkerbroeken met veel elasthaan zijn natuurlijk lekker stretchy. Maar na een tijd dragen verliezen ze vaak hun vorm. Wil je niet dat jouw broek gaat lubberen? Probeer dan elasthaan te vermijden.

Maat. Een goede jeans vinden begint al in de paskamer. Twijfel jij tussen twee maten? Kies dan altijd de kleinste. Een spijkerbroek loopt namelijk na een tijd dragen vaak een beetje uit. Als je bij de aankoop een maat neemt die al helemaal perfect is, is de kans groot dat hij na een tijdje dragen te ruim wordt. Ga dus voor een kleinere maat. Maar pas op: ga hier niet de mist in. Je moet jouw jeans natuurlijk nog wel aan kunnen!

 

Plaats een reactie