Homemade jam

Er is niets beter dan de geur van homemade jam in je huis! Dit recept is zonder extra suiker en bestaat uit eenvoudige ingrediënten. Maak met je favoriete fruitsoort en geniet van je heerlijk geurende homemade jam!

Benodigdheden (voor een middelgroot potje jam):

  • Twee cups van je favoriete fruit, zoals frambozen, aardbeien of bosbessen (of een doosje diepvriesfruit)
  • Een eetlepel water
  • Een eetlepel citroensap
  • Een eetlepel maïzena
  • Een eetlepel honing

Zo maak je het:

– Mix het  fruit in de blender of keukenmachine

– Zet een steelpannetje op laag vuur en voeg het water, citroensap en maïzena en mix met een garde.

– Voeg nu het fruit toe aan het mengsel in het steelpannetje, roer goed door en  roer de honing erdoor heen.

– Laat je jam een uurtje op staan en roer af en toe even door.

Laat je homemade jam nu goed afkoelen schenk over in een glazen pot and that’s it. Enjoy!

Tip:

  • Eet met een lekkere scone, muffin of stuk (bananen)brood!
  • Je jam sneller laten afkoelen? Vul een kom met koud water en zet daar je pot met jam in.

 

 

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.