how-to: je zonnebril schoonmaken

Vettigheid, vingerafdrukken en een paar overgebleven zandkorrels als herinnering van je zonvakantie. Jouw zonnebril heeft deze zomer heel wat te verduren gehad. Grote kans dus dat ‘ie er op dit moment vies, vettig en gehavend door de vakantieperiode is heen gekomen. Tijd voor een grote schoonmaak dus! Maar ja, hoe pak je dat zo goed mogelijk aan, je zonnebril poetsen? Lifestyle Journal heeft een stappenplan!

pexels-photo-52565

Wat heb je nodig?
Maar voordat je begint met schoonmaken, moet je een aantal benodigdheden bij de de hand hebben. Voor het goed reinigen van je zonnebril heb je sowieso een brillendoekje, een schone theedoek, afwasmiddel zonder citroen en lauwwarm water nodig.

Stap 1: ga met een brillendoekje over de glazen en over het montuur. Kleine korreltjes zand of ander viezigheid kan je het beste even eraf blazen. Anders kunnen ze, in combinatie met het doekje, krassen op je glazen veroorzaken. En dat wil je natuurlijk niet.

Stap 2: laat een klein bakje met lauwwarm water vollopen en stop daar wat afwasmiddel zonder citroen in. Het is heel belangrijk dat er geen citroen in zit, dit kan namelijk jouw zonnebril aantasten. Wees er dus zeker van dat je geen afwasmiddel gebruikt waar dit ingrediënt in zit.

Stap 3: dip je zonnebril in het water en ga met een schone theedoek de zonnebril bij langs. Ook hierbij is het belangrijk dat je echt een schone theedoek gebruikt. Een gebruikte theedoek kan viezigheid bevatten en hiermee krassen veroorzaken.

Stap 4: poets heel voorzichtig je zonnebril net zo lang totdat ‘ie weer helemaal vlek- en viezigheid-vrij is.

Stap 5: droog ‘m af met een stuk theedoek dat niet nat is en laat de laatste “natte restjes” aan de lucht drogen. Leg je zonnebril niet in de zon om ‘m te drogen!

Klaar is kees! Met dit handige stappenplan is je zonnebril weer klaar om de laatste warme zonnestralen van september mee te pikken. Maak je zonnebril bovendien regelmatig schoon om ‘m zo lang mogelijk mooi te houden. Zo heb je er extra lang plezier van!

Plaats een reactie