Last-minute kledingstrss: de do’s and dont’s

Stel je dit eens voor: je hebt een leuk feestje, een belangrijk gesprek of je gaat last-minute op vakantie. Maar je hebt ongelooflijke kledingstress! Je hebt dringend iets nieuws nodig, maar de tijd begint te dringen en de winkels gaan al bijna sluiten. Dat klinkt bij de meesten soms bekend in de oren, toch? Maar voortaan niet meer met onze handige do’s and dont’s bij last-minute kledingstress!

pexels-photo-25641

Do’s

  • Vraag een vriendin, familielid of een andere dierbare om hulp. De kans is groot dat je door deze kledingstress even niet meer zo goed weet waar je het moet zoeken. Laat dus je kledingkast eens door een ander bekijken! Je zult zien dat zij opeens wél een leuk setje tevoorschijn kan toveren waar jij nooit op gekomen bent. Of laat een vriendin online naar leuke kleding kijken. Zij heeft vast een andere blik en kiest misschien iets heel leuks uit dat jij nog niet gevonden had.
  • En over online gesproken: Een aantal goede webshops hebben een hele snelle service. Soms moet je daar extra voor betalen, maar negen van de tien keer ook niet. Websites als Wehkamp, Bijenkorf of Zalando bezorgen vaak de volgende dag en soms zelfs dezelfde dag nog.
  • Voorkomen is beter dan genezen: zorg daarom dat je altijd een klassiek outfitje, een little black dress, hebt klaar liggen dat altijd goed is, wat de gelegenheid ook is. Dan heb je altijd nog een goede, laatste optie waar naar je kan grijpen als je het echt niet meer weet en je met je handen in het haar zit.
  • Leen! De meest voordelige en snelste manier om iets anders te dragen? Door een kledingstuk van iemand anders te dragen! Shop even in de kledingkast van je vriendinnen of familie (met toestemming uiteraard) en voilà, je vist er vast iets uit dat helemaal geschikt is.

Dont’s

  • Soms lees je op webshops dat ze een super snelle service hebben, maar trap er niet altijd in. Vooral de wat kleinere en iets minder belangrijke webshops kunnen vaak die belofte niet waarmaken. Dat is natuurlijk geen ramp, maar wel heel vervelend als je last-minute iets nodig hebt. Bestel dus niet iets bij een webshop waar bij het niet duidelijk is wat de bezorgtijd is.
  • Bij last-minute kledingstress heb je vaak de neiging om in een winkel meteen naar het eerste de beste kledingstuk te grijpen. Maar doe dat liever niet. Natuurlijk, het is verleidelijk om het maar te kopen want dan is je kledingcrisis opgelost. Maar de kans bestaat dat je een miskoop begaat. In de winkel vond je dat ene jurkje of shirtje wel leuk, maar als je er wat langer over nadenkt, begint het je steeds meer tegen te staan. Zonde! Denk dus, ook al heb je kledingstress, goed over je aankoop na!

Plaats een reactie