Favoriet: Naanbrood & Groenten met Hummus

Hummus: een paar jaar geleden nog vrij onbekend voor mij, maar momenteel één van mijn favorieten voor een snelle lunch. Deze puree van kikkererwten is in allerlei varianten te koop in de supermarkt (natural, met fijne kruiden etc.) en gaat goed samen met verschillende groenten en Turks brood. Vooral op een relaxe dag als we geen zin hebben om iets moeilijks klaar te maken voor tussen de middag kiezen wij voor Naanbrood & Groenten met Hummus… Favoriet!

hummus-1057998_1920

 

Benodigdheden voor deze Hummus Favoriet

  • Een bakje homemade hummus of een bakje hummus uit de supermarkt (je eigen favoriete soort). Wij kiezen graag voor natural, aangezien de typische smaak perfect samengaat met de groenten en het brood.
  • Een pakje naanbrood voor in de oven (één grote of twee kleinen), brood vers van de Turk of homemade naanbrood
  • Een zakje kleine verse wortelen en één komkommer.

 

Zo maak je het/zo eet je het

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden, haal het naanbrood uit de verpakking en doe het brood (zodra de oven warm is) voor vier à vijf minuutjes in de oven.
  • Was de worteltjes en de komkommer goed en snijd de wortels in een paar stukken (behalve als het al kleine worteltjes zijn, zoals mini-worteltjes). Snijd de komkommer in schijfjes of in lange reepjes, zodat je ze gemakkelijk kunt dippen.
  • Haal het naanbrood na een paar minuten, of als het brood bruin is, weer uit de oven. Plaats het op een bord en laat het hete brood eerst een beetje afkoelen. Serveer vervolgens met de stukken wortel en de schijfjes/reepjes komkommer en doe het hummus in een kommetje op het bord.
  • Snijd je brood nog in een paar reepjes of breek het gewoon met je handen in stukken (kan wel heet zijn!). Dip het warme brood en de groenten in de hummus en geniet van deze lekkere relaxte maal. Enjoy..!

Plaats een reactie