Zo houd je jouw witte sneakers mooi

Witte sneakers: je ziet ze op dit moment overal. Logisch, want ze zijn hartstikke mooi en staan overal bij. Er is alleen een grote maar: ze zijn verschrikkelijk besmettelijk! Want witte sneakers en het Hollandse weer is vragen op problemen. Modder, grasvlekken en ander troep kunnen je witte sneaker verpesten. Maar met een beetje liefde en aandacht (en de hulp van Lifestyle Journal) gaat jouw witte schoeisel jarenlang mee. Lees verder voor onze handige tips!

witte sneakers
Vuilafstotende spray. Cliches als ‘voorkomen is beter dan genezen’ en ‘een goede voorbereiding is het halve werk’ passen hier perfect bij. Want ze zijn allebei waar! Wees slim en spray je witte sneakers voor gebruik in met een vuilafstotende spray. Dat scheelt écht het halve werk. Vergeet ook niet om dit regelmatig te doen (dus niet alleen als ze nieuw zijn!).

Donker plekje. Ook eentje in de trans van ‘voorkomen is beter dan genezen’: bewaar je witte sneakers op een donker plekje en zet ze dus niet in de volle zon. Zo voorkom je namelijk dat ze gaan verkleuren en dat je opeens gele sneakers hebt in plaats van witte…

Tandenborstel. Yep, een tandenborstel is niet alleen handig voor in de badkamer! Voor moeilijk bereikbare plekjes is ‘ie ook verrekte handig. Gebruik ‘m om hardnekkig zand van je schoenen af te krijgen. Door te borstelen, krijg je het heel gemakkelijk af.

Vochtige doekjes. Die vochtige doekjes zijn ov-er-al handig voor. Dus ook voor het schoonmaken van je witte schoenen. Haal vlekjes er gemakkelijk af en boen ook vooral de witte zolen met een vochtig doekje goed. En voilà, je schoenen zijn alweer een stuk schoner! Let er overigens wel op of de doekjes geen bleek of chloor bevatten. Dit kan je schoenen verpesten.

Afwasmiddel. Een ander alternatief voor het schoonmaken van je schoenen is een heel simpel huis-tuin-en-keuken sopje. Pak er een schoonmaakdoek bij en maak een sopje van warm water en afwasmiddel. Dit zorgt ervoor dat je schoenen een stuk schoner worden, zonder daarbij je schoeisel te verpesten.

Alcohol. Heb je écht hardnekkige vlekken? Denk bijvoorbeeld aan grasvegen of etensresten. Pak dan er zwaarder geschut bij: pure alcohol! Dep een klein beetje op een doekje en wrijf hiermee over de vlekjes.

Vaseline. Serieus, waar is dit goedje nog meer goed voor?! Deze alleskunner is niet alleen handig voor ruwe en droge plekjes, ook vlekjes haalt ‘ie echt heel goed weg. Vooral op leer is dit een topper. Wrijf met ronddraaiende bewegingen een klein beetje op het leer, laat het heel even intrekken en haal het er vervolgens weer af. Door de vettigheid gaan de vlekjes er vaak heel gemakkelijk af.

Witte nagellak. Heb je juist last van (kleine) krasjes of donkere vlekjes op je witte sneakers? Dan komt vooral witte nagellak van pas. Smeer een heel dun laagje op de boosdoener en je zult zien dat het al een stuk minder opvalt. Wees echter wel voorzichtig en breng steeds laagje voor laagje aan.

Veters. Tot slot kan je ook zeker niet je witte veters vergeten. Gelukkig kan je deze heel gemakkelijk in de wasmachine stoppen. Klaar is kees!

Plaats een reactie