Lunch Recept: Spinazie Tosti

Spinazie is erg lekker en gaat goed samen met mozzarella en tomaat. Maar heb je deze combi wel eens bij een tosti geprobeerd? Resultaat: een verrukkelijke tosti die je moet proberen… Enjoy!

Spinazie Tosti

Een warme hap perfect als stevige, lekkere lunch!

 

Benodigdheden voor de Spinazie Tosti:

  • Plakjes (fijngesneden) kipfilet of (fijngesneden) beenham
  • Een klein handje gewassen spinazie (zonder steeltjes)
  • Een zakje mozzarella (uit de supermarkt bijvoorbeeld, merk naar keuze)
  • Een snufje tijm (vers of uit een potje)
  • Eén trostomaatje
  • Een klein beetje boter (naar wens)
  • Twee plakjes van je favoriete soort brood

 

Zo maak je het:

  • Zet de volgende spullen vast klaar: een vergiet, het tosti ijzer, een snij-bordje, een scherp mesje, een mesje om mee te smeren en alle benodigde ingrediënten.
  • Haal de mozzarella uit het zakje en laat de kaas uitlekken in een vergiet. Was de tomaat en plaats deze op het snij-bordje.
  • Snij zowel de tomaat als de mozzarella in dunne schijfjes. Je gebruikt waarschijnlijk niet alle kaas en tomaat. Ongeveer de helft van beiden moet genoeg zijn.
  • Was vervolgens een klein handje spinazie en ontdoe de groente van de steeltjes.
  • Beleg je plakje brood vervolgens in de volgende volgorde: verdeel eerst de schijfjes kaas en tomaat over het plakje brood, voeg vervolgens de spinazie blaadjes toe en daarna nog de dungesneden plakjes kipfilet of beenham in dunne laagjes. Maak af met een klein beetje tijm.
  • Voeg als laatste stap het andere plakje brood toe en besmeer deze met een dun laagje boter.

    Maak vervolgens de Spinazie Tosti zo bruin/warm als je maar wilt en geniet van dit heerlijke eenvoudige lunch recept. Enjoy!

 

Tips:

  • Besmeer beide kanten van je tosti met een dun laagje boter voor een extra bruine en knapperige tosti.
  • Bewaar de overige mozzarella en tomaat voor een volgende tosti. De helft is namelijk precies genoeg voor nog een perfecte lunch 😉

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.