Eerste hulp bij: “mislukt” haar

Je gaat naar de kapper en even later stap je naar buiten met een totaal ander kapsel dan dat je in gedachten had. Het is een stuk korter, de laagjes zijn anders of het is een compleet nieuwe look. Help, mislukt haar! Wat doe je in zo’n haarcrisis waarbij je kapper iets te enthousiast met de schaar is geweest? Wij weten raad!

mislukt haar

Nieuwe poging. Het is natuurlijk flink balen als er iets anders met je haar gebeurt dan dat je van te voren had bedacht. Maar voordat je je kapper in alle woede voor van alles en nog wat uitmaakt, waag eerst een nieuwe poging bij je vaste haarsalon. Leg uit dat je ontevreden bent en dat je baalt van het resultaat. Grote kans dat je ze je (voor noppes) opnieuw helpen. Een paar extra centimeter kunnen ze er natuurlijk niet bij aan plakken, maar ze kunnen het wél zo stylen of knippen dat het meer naar jouw zin is.

Second opinion. Heb je juist helemaal geen vertrouwen meer in je kapper? Ga dan naar een andere en kijk wat er bij hen te “redden” valt. Vraag om advies en overleg wat zij met dit “mislukte” haar zouden doen. Zeker weten dat zij andere ideeën hebben waarbij jij je meer thuis voelt.

Inspiratie. Je kapsel is dus niet zoals je had verwacht of had gehoopt. Maar probeer er toch het beste van te maken. In het begin zal je vast nog niet veel raad weten met je onverwachte nieuwe kapsel. Zoek dan inspiratie op! Maak een bord aan op Pinterest of zoek tutorial-filmpjes op YouTube. Kortom: bekijk wat je er allemaal mogelijk is met jouw haar.

Probeer. Probeer zoveel mogelijk haarstijlen uit. Maak de kapsels na die je op Pinterest en YouTube hebt gevonden en bekijk welke “hairdo” jou het beste bevalt en wat je het beste staat. Vlecht, krul of stijl er dus op los!

Rock it. Tja, laten we eerlijk wezen. Als er niet zoveel aan je nieuwe kapsel te veranderen valt, moet je het maar accepteren zoals het is. We snappen het: leuk is het niet, maar je moet het er voorlopig maar mee doen. Doe dus niet dagenlang alsof het het einde van de wereld is (ook al voelt dat wel zo) en probeer er maar het beste van te maken. Rock it, baby!

Plaats een reactie