10 voordelen van een banaan

We eten bijna dagelijks een zoete banaan, maar wat hebben we er eigenlijk aan? Lees snel verder en kom erachter waar zo’n kromme banaan al niet goed voor is!

1. De perfecte snack voor een workout! Een uurtje van te voren een banaan, voordat je bijvoorbeeld gaat hardlopen en je kunt er weer helemaal tegenaan!

2. Healthy Snack: Een banaan barst van de vezels, kalium en vitaminen. Hello healthy snack!

3. Kalmerend effect: Een lekkere banaan heeft soms ook een kalmerend effect! Rijexamen of iets anders nerve-racking op de agenda staan? Misschien slim om toch maar een banaan te snacken.

4. Basic ingredient: Misschien een overheersende smaak als je teveel gebruikt, maar de meeste smoothies bestaan toch echt uit in ieder geval een banaan! Wat yoghurt, amandelmelk en een ander stuk fruit en je hebt al snel een basic smoothie.

5. Lang Houdbaar: Hele bruine banaan in de fruitschaal? Niet weggooien! Vergeleken met ander fruit is een banaan zelfs gezonder iets bruiner en rijper.

6. Variatie: Bananenbrood, bananenpancake, bananensmoothie! Waar een banaan al niet goed voor is…

7. Snack-to-go: Goedkoop en makkelijk mee te nemen. De banaan is je snack-to-go!

8. Anytime: Ze liggen heel het jaar in de winkel. Niets niet wachten op de winter of zomer. Anytime is bananatime!

9. Een vol gevoel. Lange dag gepland? Grijp een banaan mee. Bananen zijn niet alleen lekker maar zorgen ook voor een vol gevoel. Ook handig als ontbijt (denk aan: door de yoghurt, door een smoothie of zelfs op brood).

10. Gezond: A banana a day keeps the doctor away. Of het nou verkoudheid, griep of misselijkheid is. Een banaan zorgt al snel voor een beter gevoel.

Meer weten over bananen? Klik hier.

Plaats een reactie