3x dippen

Ideaal voor een snackavondje: dipsausjes om wortels, komkommers of nacho chips een lekkere extra te geven. Vandaag delen we drie simpele recepten: guacamole, yoghurtdip en een tomatensalsa. Smullen maar!

Guacamole

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 tomaat
  • sap van een halve limoen
  • snufje zeezout
  • optioneel: een halve rode peper

Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en prak vervolgens de avocado. Snijd de knoflook, sjalotje, tomaat en de rode peper fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Sprenkel vervolgens een beetje limoensap erover. Voeg voor de smaak nog wat zeezout toe.

Frisse yoghurtdip

Wat heb je nodig?

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2/3 eetlepels mayonaise (ligt er net aan hoe dik en stevig jij de dip wil)
  • handje peterselie
  • handje bieslook
  • snufje peper
  • snufje zout

Meng de Griekse yoghurt en de mayonaise door elkaar. Snijd vervolgens de kruiden fijn en voeg ze toe aan het mengsel. Breng de yoghurtdip op smaak met wat peper en zout.

Tomatensalsa

Wat heb je nodig?

  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • sap van een halve limoen
  • snufje peper
  • snufje zout
  • optioneel: een halve rode peper

Snijd de tomaten en sjalotjes of ui fijn en voeg hier het limoensap aan toe. Pers het teentje knoflook en breng vervolgens de salsa op smaak met peper en zout.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.