5 Piece French Wardrobe

Ben jij al bekend met de 5 Piece French Wardrobe? ‘Back to basics’ en ‘less is more’ zijn twee gezegdes die dit minimalistische kledingsysteem perfect omschrijven. De French Wardrobe zorgt ervoor dat er goed bijloopt én dat je geen onnodige kopen maakt (hallo besparing!). Hoe? Dat leggen we je uit.

Trenditems
Het principe van de 5 Piece French Wardobe is dat je elk seizoen maar vijf nieuwe items, de trenditems genoemd, mag kopen. Say what?! Menig monden vallen hierbij open. Maar met het maximale aantal van vijf trenditems zorg je ervoor dat je geen bomvolle kledingkast krijgt met items die je na een tijdje niet meer draagt. Koop bijvoorbeeld als trenditem een shirtje in pastelkleuren voor de lente of een maxidress in een hip printje voor de zomer.

Basics
Naast de trenditems is het de bedoeling van de French Wardrobe dat je ongelimiteerd basics mag kopen. Maar daar zit wel een voorwaarde aan: de basics moeten van goede kwaliteit zijn. Dus geen H&M hemdjes en shirtjes meer. Nee, bij dit kledingsysteem moet je investeren in een kwalitatieve basis die lang mee gaat en er goed uit ziet. De gedachte hierachter is dat je door een goede basic je hele outfit een upgrade geeft.

The list
Maar wat wordt er verstaan onder een goede basis? Verschillende 5 Piece French Wardrobe-basislijstjes doen de ronde. Daar is de onderstaande eentje van.

Plaats een reactie