Nog geen plannen voor het kerstdiner? Houd dan aan het einde wat ruimte voor dit lekkere dessert! Heerlijk met een bolletje ijs of een toef slagroom: met deze appel-havermout crumble weet je zeker dat je een geslaagd toetje op tafel zet. Benieuwd hoe je het maakt? Lees snel verder!
Wat heb je nodig? (voor 6-8 porties)
- 3 of 4 appels
- 100 gram boter
- 150 gram havermout
- 50 gram suiker
- 50 gram bruine suiker
- 100 gram bloem
- 80 gram amandelschaafsel
- 2 à 3 eetlepels honing of esdoorn siroop
- optioneel: vanille ijs en/of slagroom
Wat moet je doen?
- Smelt de boter in een pannetje of, heel simpel, kort in de magnetron.
- Doe vervolgens alle ingrediënten behalve de appels in een kom en meng dit goed door.
- Was de appels en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Je kan er voor kiezen om de schil er wel of niet af te halen. Wat jij lekker vindt!
- Nu kan het mengsel de oven in. Dit kan je op twee manieren doen: spreid het mengsel en de appels op een bakplaat en schuif het de oven in. Of doe de appels op de bodem van kleine, hittebestendige schaaltjes (wel even invetten van te voren) en doe daar het mengsel bovenop. Bij de manier van de bakplaat weet je zeker dat de crumble goed bakt. Bij de schaaltjes kan het bakken iets langer duren.
- Zet de crumble voor zo’n 30 minuten in de oven op 200 graden. Houd het goed in de gaten.
- Klaar is kees! Eet smakelijk!