Het is weer vrijdag! En dat betekent weekend en natuurlijk een nieuw recept! Vandaag delen we weer een heerlijk recept voor een lekkere robuuste bananenbrood. Perfect als snack of lekker als ontbijt. Lees snel verder en probeer eens dit Bananenbrood met Appel & Kaneel. Enjoy!
Benodigdheden
- 230 gram speltbloem
- Een theelepel baking soda
- Een flinke snuf zeezout
- Een flinke snuf kaneel
- Drie overrijpe bananen (geprakt)
- Drie eieren
- 145 gram kokosbloesemsuiker
- 125 gram boter (of kokosolie)
- Twee appels (één in blokjes, één in dunne partjes)
- Twee theelepels vanille-extract
- Een beetje boter om in te vetten
Zo maak je dit Bananenbrood met Appel & Kaneel
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet vast een groot bakblik klaar (een bakblik voor bijvoorbeeld brood of cake).
- Bekleed de onderkant van het blik vast met een stukje bakpapier en pak er vast een grote kom bij.
- Meng nu alles droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom en doe alle overige ingrediënten (behalve de appel) goed samen in een andere kom. Voeg vervolgens alles bij elkaar en meng het geheel goed door elkaar met een lepel. Voeg vervolgens nog de kleine stukjes appel toe en roer nogmaals alles goed door elkaar.
- Giet het mengsel vervolgens over in je bakblik, garneer je brood nog met wat dunne appelschijfjes en plaats je bananenbrood op de middelste plank in de oven. Plaats na ongeveer tien minuten een stukje foliepapier over de bovenkant om aanbranden te voorkomen en bak je brood in veertig minuten, totdat het lekker stevig is.
- Gebruik een satéprikker om te kijken of je brood ook daadwerkelijk klaar is (als de prikker schoon uit je bananenbrood komt is je brood klaar) en laat je bananenbrood nog even goed afkoelen.
- Snijd vervolgens in dikke plakken en geniet van dit Bananenbrood met Appel & Kaneel als snack of lekker als luxe ontbijtje. Enjoy!
Tips
- Eet je bananenbrood met een laagje boter of gewoon lekker warm.
- Voeg eventueel nog wat van je favoriete noten toe aan het recept of garneer je bananenbrood met bijvoorbeeld wat pecannoten of walnoten.