5 activiteiten voor tijdens een stressvolle week

Het jaar is nog maar net begonnen, maar de meeste agenda’s zijn alweer volledig volgeboekt. Drukke weken in het vooruitzicht en problemen om een rustig momentje te vinden? Lees dan maar verder, want wij helpen je met het vinden van de juiste activiteiten voor tijdens een stressvolle week.

Yoga

Yoga is perfect als workout (denk aan de iets meer advanced classes), maar ook ideaal om gemakkelijk in slaap te vallen of tot rust te komen. Het mooie van yoga? Je kunt zelf beslissen wat je wilt doen, voor hoe lang en waar. En het enige dat je nodig hebt: een fitness/yoga matje en een goede outfit (denk aan joggingbroek + basic shirtje). Happy Workout!

Tekenen/Schilderen

Als je echt een avondje tot rust wilt komen, zonder social media e.d., probeer dan eens een creatief avondje! Probeer eens te schilderen of te tekenen of pak er een speciaal kleurboek voor volwassenen bij. Multitasker? Luister naar muziek een audio boek of kijk een film, terwijl je lekker creatief bezig bent.

yjxlyrkiz2a-lia-leslie

Koken & Genieten

Koken kan zo snel mogelijk, maar je kunt er ook voor kiezen even de tijd te nemen. Zet wat muziek op, pak een glaasje wijn erbij en probeer eens een nieuw recept. Dek vervolgens de tafel en geniet van een heerlijke maaltijd samen met je gezin of met een goed boek, magazine of een leuke serie. Neem de tijd en geniet van de smaakcombinatie en het gezelschap/entertainment om je heen.

Spel/Film

Een andere manier om te genieten van een rustig avondje is met een spel, film of serie. Het mooie van deze activiteit? Het kan vanuit huis, je kunt het samen met andere doen (of alleen) en je kunt het combineren met wat je maar wilt (zie de vorige suggesties). Maak er bijvoorbeeld een gezellig spelletjes avond van, relax met een nieuwe game of virtual reality spel of begin een nieuwe serie op Netflix.

Beweging & Natuur

Nature is always the way to go! Geniet van de frisse buitenlucht en maak een flinke boswandeling of werk aan je conditie door een rondje te hardlopen door het park. Lekker weer? Neem een picknickmandje mee tijdens een fietstocht of geniet van de zon op een terrasje. Wat je ook wilt doen, combineer beweging met een beetje natuur en je voelt je al snel stukken beter en meer relaxed.

emdhc-t1fni-richard-tilney-bassett

Probeer eens één van deze activiteiten voor tijdens een stressvolle week en begin 2017 relaxed & happy!

Plaats een reactie