Boerenkool!

De herfst was nog maar net begonnen of de boerenkool lag al weer volop in de winkels! Tijd om dus heerlijk te genieten van dit power product voordat het weer uit de winkels is. Lees snel verder, want wij helpen je op weg met een paar heerlijke boerenkool ideeën. Enjoy! 

  • Boerenkool salade: een lekkere boerenkool salade is gelukkig zo gemaakt, of de boerenkool rauw is of gekookt…alles kan! Denk aan een lekkere quinoa salade met boerenkool en granaatappel of een boerenkool salade met walnoot en dadel.
  • Boerenkool smoothie: een lekkere appel erbij, wat selderij, limoensap, kokoswater en een stuk komkommer en je hebt al snel een perfecte zoetzure boerenkool smoothie gemaakt! Trouwens ook heel lekker in combinatie met dadel en bijvoorbeeld kiwi… Maak je eigen combi en geniet van een heerlijke herfst/winter smoothie.
  • Boerenkool chips: yes! De perfecte tijd voor een heerlijke healthy snack! Doe wat bladeren in de oven op een stukje bakpapier, beetje olijfolie, vers gemalen zeezout, 10 minuten, 160 graden. Enjoy!
  • Boerenkool stampot: en dan is er altijd nog de oude vertrouwde stampot… Maak op je eigen favoriete manier of doe eens iets aparts met de ingrediënten. Voeg een zoete aardappel, augurken of dadel toe en probeer eens iets anders bij deze heerlijke winterse maaltijd.

Tip:

  • Bewaar je (overige) boerenkool in de vriezer! Dan kun je er extra lang van genieten en is je koelkast niet meteen zo vol.

Plaats een reactie