Ik ben gek op cheesecake. Wat zeg ik? Verslaafd zelfs. Na een dagje shoppen at ik de lekkerste cheesecake of all times. Ik schoof met mijn plastic tasjes aan een tafel in Bagels & Beans en bestelde uiteraard een stukje cheesecake. Daar at ik de beste die ik ooit heb gehad. Vandaag het recept!
Wat heb je nodig?
- Een pak Bastogne
- 200 gram boter
- 300 gram witte basterdsuiker
- 5 zakjes vanillesuiker
- 1 ei
- 4 eidooiers
- 1 eetlepel bakpoeder
- 90 gram custard
- het sap van een halve citroen
- 1 kilo magere kwark
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Vet een bakblik in.
- Verkruimel vervolgens de Bastogne koekjes. Wikkel bijvoorbeeld de koekjes in een theedoek en ga er dan met een deegroller over heen. Of stamp met een glas om de koekjes te verkruimelen.
- Als de Bastogne fijn genoeg is, verspreid het dan over het bakblik.
- Klok de boter met een mixer. Zorg ervoor dat dit mengsel romig wordt.
- Als het romig genoeg is, voeg dan de basterd- en vanillesuiker toe. Mix dit goed.
- Voeg vervolgens het ei en de eidooiers aan het mengel toe. Mix dit ook goed.
- Tot slot doe je de overige ingrediënten erbij: bakpoeder, custard, citroensap en magere kwark.
- Doe het mengsel in het bakblik en zet de taart voor zo’n 40 min. in de oven.
- Als de 40 min. verstreken zijn komt het belangrijkste gedeelte aan bod: zet de cheesecake voor minstens twee uur in de koelkast. Hierdoor wordt de taart stevig zodat hij niet als een pudding in elkaar stort als je hem aansnijdt. En onthoud: hoe langer je hem in de koelkast zet, hoe beter. En zelfs ook lekkerder!
Deze cheesecake is zeker het maken waard. Spijt zal je niet krijgen. Eet smakelijk!
Dit recept is afkomstig van Bagels & Beans.