Cranberry Choco Havermoutkoekjes

Lekker als ontbijt of healthy snack: maak je eigen Cranberry Choco Havermoutkoekjes! Geen dadels of eieren bij de hand? Geen probleem! Deze koekjes zijn eenvoudig te maken, dus ook als je niet veel in huis hebt. Volg het recept of maak je eigen versie. Enjoy!

Benodigdheden (voor ong. 12 kleine koekjes):

  • Een halve cup (=100 ml) amandelmeel
  • Een halve cup havermout
  • Eén banaan
  • Ongeveer 25 gram pure chocola (van ongeveer 82%) in kleine stukjes
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • Een halve theelepel kaneel
  • Een eetlepel honing
  • Een eetlepel almond butter (amandel pasta)
  • Een halve cup gedroogde cranberries

Zo maak je ze:

-Verwarm de oven voor op 180 graden en doe een stukje bakpapier op een bakplaat (voor de koekjes).

– Prak de banaan en mix (met een garde of mixer) samen met de honing en almond butter in een kom.

– Mix in een andere kom het meel, havermout, bakpoeder en kaneel samen met een garde.

– Doe het banaanmengsel nu bij de droge ingrediënten en mix de twee mengsels samen.

– Roer nu de gedroogde cranberries en chocolade stukjes door het mengsel.

– Maak twaalf kleine koekjes op het bakpapier en plaats de bakplaat in de oven voor 20 minuten.

Haal na 20 minuten uit de oven, laat goed afkoelen en geniet van deze heerlijke Cranberry Choco Havermoutkoekjes!

Tips:

  • Check na tien minuten even hoe het gaat. Koekjes al aardig bruin? Doe er een stukje foliepapier overeen, zodat de koekjes niet verbranden en zet bijvoorbeeld tien graden lager.
  • Mengsel te nat? Voeg een beetje extra amandelmeel toe. Te droog? Voeg een eetlepel water toe.
  • Garneer met wat kokossnippers of voeg ze toe aan het recept!
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.