Lenteopruiming: 6 tips voor het opruimen

Je weet wat ze zeggen: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. I couldn’t agree more. Want als je een kamer een puinhoop is, hoe kan je dan nog helder nadenken tussen al die troep? Met de lente voor de deur is het nu het ideale moment om eens goed op te ruimen, mét behulp van de tips van Lifestyle Journal!

Schermafbeelding 2015-04-07 om 18.59.38

Opruimen is niet iedereen z’n favoriete taakje. Maar toch moet het soms gebeuren. Nu bijvoorbeeld, zodat je met een opgeruimde kamer (en hoofd!) de lente in kan gaan. Dus gooi je lades open, haal oude rommeltjes van stal en pak er een paar vuilniszakken bij. Met 6 tips heb jij binnen een mum van tijd opgeruimd!

Sorteren. Maak voordat je bezig gaat met opruimen vijf verschillende stapeltjes of hoekjes: houden, twijfel, weggooien, weggeven en verkopen. Zo kan je tijdens het opruimen je spullen gemakkelijk sorteren zonder dat je het overzicht verliest.

Begin klein. Als je erg tegen het opruimen op ziet, begin dan klein. Ruim bijvoorbeeld eerst een laatje op en breidt het dan verder uit. Doe het dus stapje voor stapje.

Wees streng en rigoureus. Een mens kan veel tierelantijntjes hebben. Wees streng en rigoureus met dit soort spullen. Waar je al een paar niet naar hebt om gekeken, kan je beter weggooien. Want je zal het heus niet missen. Het lag immers niet voor niets jarenlang te verstoffen. Weg ermee! En niet denken: ‘Misschien komt het ooit nog van pas’. Nee, als je het nu niet gebruikt, dan doe je dat in de toekomst ook niet.

Nostalgie. Sommige spullen kan je gewoon niet weggooien vanwege de emotionele of nostalgische waarde. Koester dan de mooie herinneringen door deze spullen wél te bewaren. Maar schiet hier ook niet in door. Koop bijvoorbeeld een mooie doos waar je al je nostalgische spullen in bewaard. Spreek dan met jezelf af dat deze doos niet overvol mag raken.

Minimaliseer. Spit je collecties en verzamelingen eens door. Heb je bijvoorbeeld honderden nagellakjes of tientallen bodylotions? Ruim dit eens op. Gooi bijvoorbeeld alle nagellakjes in dezelfde kleuren weg en ruim je bodylotions op door alleen degene(n) over te houden die je écht gebruikt. Want onthoud: een mens heeft heus niet zo veel nodig. Minimaliseer je spullen dus!

Verkoop of geef weg. Sommige spullen gebruik je eigenlijk niet meer, maar weggooien is ook zonde. Een niet gebruikt parfum of een nooit gedragen jeans hoeft natuurlijk niet bij het afval te belanden. Maak een vriendin of nichtje er blij mee. Of verkoop het bijvoorbeeld op Marktplaats. Zo verdien je ook nog wat extra geld. Win-win!

Plaats een reactie