Frisse aardbeientiramisu

Ideaal voor een zomerse diner party met vrienden of familie: een frisse aardbeientiramisu. Dit lekkere toetje heb je in mum van tijd gemaakt en het resultaat mag er zijn: deze aardbeientiramisu heeft iets weg van een fris slagroomtaartje, maar dan een stuk lekkerder!

FullSizeRender-6

Wat heb je nodig (voor 8-10 personen)?

  • 2 pakken lange vingers
  • 2 doosjes aardbeien
  • 1 doosje frambozen
  • 150 gram poedersuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 300 ml appelsap of zoete witte wijn
  • 1 zakje vanillesuiker

 Wat moet je doen?

  • Gebruik één doosje aardbeien. Haal de kroontjes eraf en pureer vervolgens de aardbeien met de staafmixer. Doe hier drie eetlepels poedersuiker bij.
  • Klop de slagroom op.
  • Doe de mascarpone, vanillesuiker, twee eetlepels appelsap en de rest van de poedersuiker in een kom en meng dit door elkaar.
  • Pak een schaal uit de kast (die in de koelkast kan!) en spreid de lange vingers over de bodem. Besprenkel de lange vingers met appelsap of zoete witte wijn.
  • Smeer het zogenoemde ‘mascarpone mengsel’ over de lange vingers en doe vervolgens de gepureerde aardbeien er overheen.
  • Leg nogmaals een laagje lange vingers, mascarpone en aardbeien erop.
  • Snijd de overige aardbeien in kleine stukjes en decoreer ze op de tiramisu. Doe hier de frambozen ook bij.
  • Zet de tiramisu voor een paar uur in de koelkast. Hoe langer de tiramisu in de koelkast heeft gestaan, hoe lekkerder! Je kan de tiramisu daarom het beste een dag van te voren maken.
  • Extra decoreertip: strooi wat poedersuiker over de tiramisu heen. Ziet er extra leuk ui!

Eet smakelijk!

FullSizeRender-7

De credits voor dit heerlijke recept gaan naar missliplgoss.nl 

Plaats een reactie