Easy Mini Chocolate Kokos Cake

Deze kleine cake is zo gemaakt en is heerlijk als dessert. Maak met je favoriete ingredienten, geef er een eigen draai aan en eet lekker warm. Lees snel verder voor het recept. Enjoy!Benodigdheden:

  • 100 gram pure chocola
  • Twee eigelen
  • Twee theelepels vanille extract/aroma
  • 100 gram kokos meel
  • Snuf zeezout

Garnering: Gebruik voor de garnering vers fruit, kokossnippers en wat slagroom. Denk bijvoorbeeld aan kersen, frambozen of frisse aardbeien.

Zo maak je het:

– Smelt de pure chocolade au bain Marie (in een kom boven een steelpan met heet water) en roer af en toe even door.

– Splits de twee eieren (gebruik alleen het eigeel) en klop met een garde.

– Roer de (iets afgekoelde) gesmolten chocolade door het eigeel. Voeg een snuf zout, de theelepels vanille extract en het kokosmeel toe aan het mengsel.

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

– Pak een kleine bakvorm (bijv. 16 cm), bekleed de onderkant van de vorm met een stukje bakpapier en spatel het mengsel in de vorm.

Haal de cake na 20 minuten uit de oven. Garneer met vers fruit, slagroom en kokossnippers en geniet van deze heerlijke Easy Mini Chocolate Kokos Cake!

Tip:

  • Laat de cake afkoelen, maar wacht niet te lang. De Chocolate Kokos Cake is namelijk extra lekker warm!

 

Plaats een reactie