Favoriet: Zoete Aardappel uit de oven

Als ik weinig tijd heb of even snel iets voor mijn lunch moet maken, kies ik vaak voor een Zoete Aardappel uit de oven! Zo gemakkelijk & lekker en de restjes zijn ideaal voor een second meal. Lees snel verder en probeer het eens zelf, want dit recept is al snel favoriet. Enjoy!

Zoete Aardappel uit de oven:

 

Benodigdheden

 • Ongeveer twee grote zoete aardappels of vier kleine zoete aardappels. Kleine aardappels zijn vaak wel gemakkelijker in mooie partjes te verdelen
 • Een beetje milde paprikapoeder (gebruik je favoriete soort)
 • Wat van je favoriete zoet, bijvoorbeeld Maldon zout of grove zeezout
 • Een beetje kurkuma poeder
 • Wat olijfolie (gebruik je favoriete soort)
 • Een ovenplaat & een groot stuk bakpapier

 

Zo maak je Zoete Aardappel uit de Oven

Voor dit recept kun je er zelf voor kiezen wat je gaat maken. Voor bij de lunch kiezen wij er voor om de aardappels in patat vorm te snijden. Als bijgerecht snijden we ze graag in schijfjes en voor door de salade of quinoa maaltijd gaan ze in blokjes de oven in. Kies wat voor jou het gemakkelijkst is of probeer een variatie van allerlei vormen!

 • Verwarm de oven voor op 180 graden (als je de tijd hebt) of op ongeveer 200-220 graden (als je haast hebt). Bij 180 graden laat je de aardappel stukjes voor ongeveer 30-35 minuten in de oven staan op de middelste plankoven en bij 200-220 graden laat je de aardappel partjes voor ongeveer 15-20 minuten in de oven staan.
 • Zet vast een ovenplaat bekleed met een vel bakpapier klaar en pak er ook een snijplankje en groot mes bij.
 • Was de zoete aardappels goed en snijd eventueel nog een paar donkere plekjes weg. Pak vervolgens een groot mes erbij (een mes waar je gemakkelijk en snel mee snijdt) en snijd de aardappels zoals je ze zelf wilt. Snijd ze bijvoorbeeld doormidden en vervolgens de helften nog twee keer doormidden voor de perfecte partjes of snijd ze in niet al te dikke schijfjes of blokjes.
 • Plaats je gesneden aardappelstukjes vervolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat en verdeel wat paprika- en kurkumapoeder over je stukjes. Meng de stukjes een beetje door elkaar met je handen, zodat alles goed verdeelt wordt. Maal vervolgens wat grove zeezout over je partjes/schijfjes/blokjes en als laatste stap sprenkel je wat olijfolie over alles heen.
 • Plaats je zoete aardappel nu in de oven op de middelste plank en haal de stukjes er na 15-20 of na 30-35 (zie instructies hierboven) weer uit de oven (of wanneer de stukjes lekker zacht zijn).
 • Eet als bijgerecht of als lunch/snack en geniet van deze eenvoudige favoriet. Enjoy!

 

Zoete Aardappel Restjes

Zoete Aardappel Restjes gooien we niet weg, maar gebruiken we voor onze maaltijd voor the next day! Combineer bijvoorbeeld met quinoa kliekjes en wat mango en andere lekkernijen of snijd wat in stukjes en gebruik deze in een snelle salade. Trouwens ook erg lekker als middag snack!

 

Tips

Probeer ook eens een gevulde zoete aardappel of zoete aardappel chips!

Plaats een reactie