Goedkoop healthy shoppen. Hoe doe je dat?

Fuit, noten en groenten zijn niet altijd zo goedkoop. Vooral als je een uitgebreide maaltijd of ovengerecht wilt klaarmaken, komt er soms nog veel bij kijken. Toch valt het verschil best mee als je weet waar je moet zoeken! Lekker gezond eten, maar niet bakken met geld uitgeven? Wij vertellen je hoe!

 

A-merken: Het is misschien verleidelijk al die mooie verpakkingen en producten in een speciale ‘healthy food’ sectie. Wat kun je beter doen? Zoek de producten ergens anders. Andere afdeling, andere hoogte, ze zijn er echt wel! Zo is er altijd wel basic havermout te vinden voor 40 cent of kokosolie bij de noedels, kroepoek, kokosmelk en bamboeschoten dat een stuk goedkoper is dan bij de andere healthy foods.

Een goede oplossing voor dure frambozen of blauwe bessen is diepvriesfruit! Goed te bewaren, meerdere keren te gebruiken en perfect voor een lekkere smoothie.

Als je vaak amandelmeel gebruikt, kun je beter inslaan in amandelen en ze zelf malen tot meel!

 

Markt: Een wekelijks bezoekje aan de markt doet wonderen voor je portemonnee! Je krijgt de kans om te onderhandelen, de meeste producten zijn goed vers en de prijzen zijn veel goedkoper dan in de supermarkt! Zo heb je al een zak spinazie voor 30 cent, drie mango’s voor een euro of losse zoete aardappels voor een paar centen…

 

Aanbiedingen:

Het is altijd slim om aanbiedingen in de gaten te houden. Stem je recepten af op wat er in de winkel ligt of bewaar ingrediënten in de vriezer/bewaardoos.  Natuurlijke winkels, zoals De Tuinen hebben vaak ook speciale aanbiedingen voor mueslirepen, notenpasta’s en kruiden.

 

Online winkels:

Het is vaak de moeite waard om even online te kijken! Online zijn vaak meer producten verkrijgbaar, kun je gemakkelijk de laagste prijs vinden of aanbiedingen in de gaten houden.

 

DIY:

Zelf healthy snacks maken van goedkope ingrediënten in plaats van dure snacks te kopen uit de winkel! Een handige manier waarmee je geld bespaart en heerlijke homemade snacks aan overhoudt…

 

 

Plaats een reactie