Een lekkere hamburger kan ik op z’n tijd zeker waarderen. En dan heb ik het vooral over de zelfgemaakte burgers (move over McDonald’s en Burger King!). Vandaag deel ik een hamburger met een twist. Een Griekse twist wel te verstaan: een sappige burger met dille, peterselie en tzatziki die je in een handomdraai maakt.
Wat heb je nodig (voor twee personen)?
- 2 witte bolletjes met sesam (als je het iets gezonder wil houden kan je ook voor donker meergranen brood gaan)
- 8 gram dille
- 8 gram peterselie
- 200 gram half-om-halfgehakt
- 1 ei
- 25 gram gebakken uitjes (kant-en-klaar in een bakje. Lekker gemakkelijk!)
- 40 gram veldsla
- een halve komkommer
- 100 gram tzatziki (kant-en-klaar in een bakje)
- eventueel snufje peper en zout
Wat moet je doen?
- Snijd de kruiden fijn.
- Meng vervolgens de fijngesneden kruiden, het gehakt, het ei en de uitjes door elkaar. Voeg hier (eventueel) peper en zout naar eigen smaak toe.
- Kneed het mengsel en maak er twee gelijke burgers van. Pas op! Maak niet te dikke burgers. Anders worden ze niet goed gaar.
- Bak de burgers in een grillpan.
- Snijd ondertussen de broodjes door midden en beleg het met veldsla.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Leg de burgers, wanneer ze gaar zijn, op het broodje en leg de plakjes komkommer er bovenop.
- Als finishing touch doe je een paar eetlepels tzatziki boven op de plakjes komkommer. Klaar!
Deze Griekse burgers kan je serveren met wat aardappeltjes of frietjes uit de oven. Als je nog wat restjes sla, komkommer en tzatziki over hebt, kan je daar nog een lekkere salade van maken. Smullen maar!
De credits gaan voor dit recept naar Allerhande.