Hoelahoep er op los

Wie mij goed kent, weet dat ik geen grote fan van sporten ben. Af en toe een balletje slaan? Prima. Zo nu en dan wat lunges en squats doen? Ook goed. Maar voor een dagelijkse hardloopronde en andere sporten hoef je bij mij niet gauw aan te kloppen. Maar van één ding op sportgebied ben ik wel fan.

Ik heb het over hoelahoepen. Je weet wel, dat ronde ding waar je vroeger als klein meisje mee speelde. Maar een hoelahoep kan je ook voor andere doeleinden gebruiken. Namelijk om mee te sporten! Soort hoelahoepen 2.0 dus. Iedere dag zo’n vijf tot tien minuten hoelahoepen zou namelijk goed zijn voor je buikspieren, rug, romp en taille. Dat klinkt goed in de oren, toch?

Al een tijdje heb ik een speciale ‘sporthoelahoep’, de Bodyhoop genaamd, in huis. En ik moet zeggen, elke dag tien minuten hoelahoepen doet zijn werk goed. Daarnaast is het leuk én gemakkelijk: even tien minuten hoelahoepen in de woonkamer met Gossip Girl of Modern family op de achtergrond is zo gedaan. In het begin is het even wennen om voor een aantal minuten achter elkaar te hoelahoepen. De sporthoelahoep die ik gebruik is redelijk aan de zware en stevige kant, dus de eerste paar minuten waren pijnlijk (hallo, blauwe plekken en spierpijn). Maar na een tijdje went je lichaam er vanzelf aan.

Als ik een paar weken trouw elke dag hoelahoep, zie ik echt verschil aan mijn buik en taille. Voor een echt bodybuilder-lichaam is een hoelahoep natuurlijk niet genoeg. Daarvoor zou je toch echt naar de sportschool moeten gaan. Maar wil je een wat strakkere buik, smallere taille en een sterkere rug? Dan is een hoelahoep daar zeker geschikt voor.

Hoelahoep_578

Bron foto: BNR.

Plaats een reactie