Nieuwe talen leren: Duolingo

Een nieuwe taal leren gaat niet altijd zo gemakkelijk. Vooral niet als we al wat ouder zijn. Misschien heb je er ook wel helemaal geen tijd voor, maar wil je het wel graag. En soms proberen we het dan toch, maar haken we snel weer af, zodra het ons te moeilijk wordt of te veel tijd kost. Klinkt dit je allemaal net iets te bekend? Lees dan snel verder.

Duolingo is de site waar je al die tijd naar hebt gezocht. Eenvoudig te gebruiken? Check. Duurt niet te lang? Check. Niet te moeilijk? Check. Maak je geen zorgen, Duolingo voldoet aan al deze eisen!

Deze site is één van de makkelijkste manieren om een nieuwe taal te leren. Er is een groot aantal talen beschikbaar, waaronder Frans, Spaans, Italiaans, Zweeds, Duits enz. Je kunt de talen gewoon vanuit je moedertaal leren, maar bijvoorbeeld ook vanuit Frans of Engels. Zo oefen je meteen twee talen tegelijk.

Als je een taal hebt gekozen, begin je met de basics. Daarna worden de oefeningen steeds iets moeilijker. Je verbeterd niet alleen je woordenschat, maar ook je uitspraak en grammatica.

Als je een oefening hebt afgemaakt of een hoger level in je taal hebt bereikt, ontvang je lingots. Met lingots kun je bijvoorbeeld een Streak Freeze inschakelen of een Taal Quiz kopen.  Duolingo houdt je dagenreeks bij (hoeveel dagen je al leert) en met de Streak Freeze blijft de dagenreeks gewoon doorgaan als je per ongeluk een dag vergeet. Zo kun je meer van dit soort dingen inschakelen met je welverdiende lingots. Zo zie je maar weer: iets nieuws leren hoeft niet saai te zijn.

Duolingo is gratis te gebruiken en ook beschikbaar als app.

 

 

 

Plaats een reactie