Homemade kerstkoekjes

Niets lekkerder om voor de feestdagen typische kerstkoekjes te maken. Wij delen een heerlijk recept met maar een paar ingrediënten die je vast al in huis hebt. Super makkelijk, en super lekker. Dat wordt smullen met deze kerstkoekjes!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram boter
  • 2 eidooiers
  • 350 gram bloem
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • snufje kaneel (optioneel)
  • snufje zout
  • 200 gram poedersuiker
  • water
  • decoratie
  • uitsteekvormpjes
  • deegroller

Wat moet je doen?

  • Gooi alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit goed door.
  • Voeg vervolgens de boter en de eidooiers toe en kneed het geheel tot een glad deeg.
  • Zet het deeg, verpakt in plasticfolie, voor minimaal 30 minuten in de koelkast en verwarm vast de oven voor op 175 graden.
  • Bestuif het aanrecht of tafel met wat bloem en rol daar het deeg op uit.
  • Steek de vormpjes eruit.
  • zet de koekjes voor een klein kwartiertje (houd het in de gaten!) in de oven totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat ze even afkoelen op de bakplaat of rooster.
  • Decoreren maar! Meng de poedersuiker met genoeg water totdat het een stevige, maar toch vloeibare massa wordt. Smeer het uit om de koekjes en doe er wat decoratie op.
  • Laat de koekjes uitharden. Daarna kan het eten beginnen. Eet smakelijk!

Plaats een reactie