Homemade Pizza Margarita

Recepten zijn niet alleen te vinden in kookboeken of online… soms hangen ze gewoon aan de muur! Daarom vandaag het recept voor een heerlijk Homemade Pizza Margarita die ook nog eens gemakkelijk is aan te passen. Gebaseerd op een pizzaplank die al jaren in de keuken hangt. Lees snel verder, maak je eigen versie en geniet van deze lekkere Homemade Pizza!
Benodigdheden:

  • ongeveer 400 gram tarwebloem
  • theelepel zout
  • theelepel witte basterdsuiker
  • Ongeveer 125 ml warm water
  • Zakje gist

 &

  • Een teentje knoflook
  • Ongeveer 200 gram verse Cherry tomaten
  • Handje verse basillicum
  • Scheutje olijfolie
  • Snuf zeezout
  • Snuf zwarte peper
  • Scheutje extra vergine olijfolie
  • Ongeveer 100 gram mozzarella

Zo maak je het:

– Doe het bloem in een grote kom met in het midden het gist, zout, suiker en water.

– Kneed het deeg voor ongeveer tien tot vijftien minuten stevig, zodat het deeg goed kneedbaar wordt. Is het een beetje te droog? Voeg dan een beetje extra warm water toe.

Laat het deeg nu eerst voor 30 minuten rusten in de kom. Leg wel een natte doek over het deeg, zodat het niet uitdroogt tijdens het rijzen. Zet ondertussen vast de ingrediënten voor de topping klaar!

–  Bestrooi een snijplank met een beetje bloem en leg hier het gerezen deeg op. Begin vanuit het midden met het rollen van de deegroller en zet een beetje kracht zodat het deeg goed wordt verdeeld en je pizza niet te dik wordt. Vouw de randen een stukje terug voor een lekkere knapperige korst (maar let op dat je deze niet te dik maakt!).

– Sprenkel nu eerst je olijfolie over de pizza en begin dan met de topping! Snijd de tomaten in plakjes, verdeel de mozzarella, hak de basilicum fijn en voeg een flinke snuf vers gemalen zout & peper toe. Maak af met nog een extra scheutje extra vergine olijfolie.

– Plaats de pizza op een rooster in de oven voor ongeveer 20-30 minuten op 190 graden.

Haal uit de oven en geniet van je heerlijke Homemade Pizza Margarita!

DSCN9403

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.