Deze cheesecake is al jaren favoriet bij ons in huis! Ik kwam dit recept voor het eerst tegen tijdens een aflevering van Masterchef en besloot om zelf een poging te wagen. Deze Masterchef Lemon Cheesecake is eenvoudig om te maken (kan haast niet mislukken) en is heerlijk fris door de citroen. Lees snel verder voor het recept!
Benodigdheden:
- Witte bloem (95 gram)
- Amandelmeel (35 gram)
- Fijne kristalsuiker (315 gram)
- Ricotta (500 gram)
- Roomkaas (330 gram)
- Vier eieren
- Citroensap en rasp van één citroen
- Een halve theelepel vanille aroma
- Maizena gemengd met water (eetlepel maizena gemengd met twee eetlepels koud water)
- Boter (90 gram)
- Aardbeien en frambozen (voor garnering)
Zo maak je het:
Stap 1 (Bodem):
Warm de oven voor op 150 graden.
Meng 95 gram witte bloem, 35 gram amandelmeel, 50 gram kristalsuiker, 90 gram gesneden boter in een kom met je vingertoppen. Meng net zolang tot het op grof broodkruim lijkt. Doe het mengsel in een bakblik (20 cm) bekleed met bakpapier en druk aan met een (houten) lepel.
Doe de bodem in de voorverwarmde oven en bak in 15 minuten in een mooie goudbruine kleur. Maak ondertussen de vulling (zie stap 2).
Stap 2 (Vulling):
Doe 500 gram ricotta, 330 gram roomkaas (in stukken), 265 gram kristalsuiker, vier eieren, citroensap, citroenrasp (alleen gele rasp, geen witte), halve theelepel vanille aroma en de maizena (gemengd met water) in een keuken machine of blender, totdat een glad mengsel ontstaat.
Haal de bodem na de hierboven aangegeven tijd uit de oven. Doe een dun laagje boter langs de rand van het bakblik en giet het cheesecake mengsel op de bodem.
Plaats de cheesecake voorzichtig in de oven en bak in een uur goudbruin. Plaats de cheesecake niet te hoog in de oven en doe na een half uur een stuk foliepapier over de cheesecake zodat de bovenkant niet aanbrandt.
Doe de oven uit, maar laat de cheesecake nog een uur in de oven staan. Plaats de cheesecake hierna in de koelkast om verder af te koelen.
Stap 3 (Finish):
Serveer (eventueel) met wat aardbeien en frambozen op of naast de cheesecake!