Morning Favorite: Matcha Green Tea Latte

Ik ben geen koffiedrinker, ook nooit geweest, en zal het waarschijnlijk ook nooit worden. ’s Ochtends drink ik liever een ander (homemade) drankje. In het weekend kies ik graag voor een kopje heet water met verse citroen. Wanneer ik ziek ben voeg ik graag wat gember toe. Maar door de week is er één drankje dat op nummer 1 staat: een Matcha Green Tea Latte of een kopje Matcha Green Tea! Lees snel verder en probeer het eens zelf. Aanrader!

Matcha Green Tea

Matcha Green Tea is het drankje waar ik graag voor kies to kickstart my day. Matcha is hier perfect voor aangezien je er, net als bij koffie, meteen energie van krijgt. Vooral perfect als je even je hoofd erbij wilt houden. Op zoek naar helderheid & energie? Dan is Matcha je vriend.

 

Benodigdheden voor de Matcha Green Tea Latte

  • Je favoriete melksoort. Gebruik gewone melk of een ander melksoort. Ik ben zelf geen fan van melk en gebruik daarom liever amandelmelk!
  • Een honinglepel of een theelepel van je favoriete honingsoort
  • Wat Matcha poeder of een theezakje Matcha Green Tea. Wanneer je poeder gebruikt: voeg ongeveer een theelepel toe aan 1/3 kop heet water. Mix het vervolgens met een Bamboo Whisk (shop hier)
  • Een grote mok en een melkopschuimer
  • Eventueel: liever iets zoets à la Starbucks? Pak er dan een pakje slagroom bij 😉

 

Zo maak je deze Match Green Tea Latte / Matcha Latte zelf

* Om deze Latte zelf te maken gebruik ik een kleine melkopschuimer van Blokker (verkrijgbaar voor €2 bij Blokker, werkt op batterijen). Zo maak je eenvoudig en snel je drankje helemaal af!

  • Vul de waterkoker en zet deze aan. Zet vervolgens vast een mok en een kleine kom erbij.
  • Vul je kom met wat (amandel)melk (ongeveer 100/150 ml), verwarm het voor een minuut in de magnetron en klop je warme melk op met je melkopschuimer. Zorg ervoor dat je melk lekker luchtig is en schuimt.
  • Schenk je gekookte water in je mok. Schenk je mok voor ongeveer 3/4 vol en voeg vervolgens je Matcha poeder toe of laat je Matcha Green Tea in je thee trekken (voor ongeveer drie minuten). Wanneer je poeder gebruikt voor een Matcha Latte: voeg ongeveer een theelepel toe aan je nog net niet gekookte water en klop het met een bamboe klopper.
  • Verwijder vervolgens nog je theezakje en voeg je theelepel honing toe (optioneel).
  • Schenk nu je opgeklopte melk bij je mok en geniet van je homemade Matcha Green Tea Latte!

Een zoetere Starbucks versie: Af en toe graag iets zoets? Voeg dan een beetje verwarmde (amandel)melk bij je hete water, maar vergeet de melkopschuimer. Klop in plaats daarvan wat slagroom (of gebruik kant-en-klare slagroom) en voeg dit toe aan je Matcha Green Tea Latte. Lekker zoet en perfect voor een lange, drukke dag. Enjoy!

 

Plaats een reactie