Ontbijt Special #33: Kersencrumble

Cherry Pie for breakfast…Yes, please! Op een cheatday beginnen wij onze dag graag met iets zoets en semi-healthy. Daarom vandaag geen smoothie, of breakfast bowl, maar een heerlijke warme Kersencrumble met Havermout & Kokos. Stiekem als ontbijtje of gewoon lekker tussendoor. Enjoy!

Kersencrumble

 

Benodigdheden voor de Kersencrumble

  • Twee handjes kokosmeel
  • Drie handjes havermout
  • Een eetlepel palmbloesemsuiker
  • Een theelepel baking soda
  • Het sap van één citroen
  • Een handje kersen
  • Een handje kokoschips
  • Vier eetlepels amandelmelk
  • Geraspte pure chocola (85%)
  • Een scheutje Maple syrup

 

Zo maak je het ontbijtje

  • Pak er een kleine kom bij, zet alle ingrediënten vast klaar en warm de oven voor op 180 graden. Bekleed ook alvast een klein bakvormpje (bijvoorbeeld in een ronde kleine bakvorm of in een hartjesvorm) met een stukje bakpapier.
  • Doe de volgende droge ingrediënten vast in de kom en mix ze door elkaar: het kokosmeel, de havermout, de baking soda en vervolgens ook het palmbloesemsuiker.
  • Hierna kun je de andere ingrediënten toevoegen, zoals het citroensap, het amandelmelk, de Maple syrup. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens ook alvast de kokoschips toe en de pure chocolade. Gebruik chocolade van ongeveer 80% en rasp het met een speciale truffelrasp of gebruik een mesje om de chocolade in kleine stukjes te snijden.
  • Als laatste voegen we nog de kersen toe: was de kersen en snijd ze vervolgens doormidden. Verwijder de steeltjes en pitten en snijd de kersen in helften. Snijd ze daarna nog twee keer doormidden, zodat je kleine stukjes kers krijgt.
  • Roer de kersen ook door het mengsel en doe alles vervolgens in je bakvormpje. Plaats het bakvormpje in de oven op de middelste plaat en bak voor ongeveer een kwartje. Laat je mini crumble nog even afkoelen, maar eet als de kersen nog lekker warm zijn. Enjoy!

 

Tips

  • Maak ook eens alleen met havermout en zonder suiker en dergelijke. Voeg bijvoorbeeld een beetje kokosolie, amandelmelk, kaneel en zout toe en maak een eenvoudige crumble met appel
  • Ook lekker met andere fruitsoorten!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.