Ontbijt Special #36: Zoete Kokosdrank

Dit drankje met amandelmelk & kokos heeft een zoete nootachtige smaak en is perfect als een licht en laat ontbijtje. Lees snel verder en probeer eens deze Zoete Kokosdrank!

Zoete Kokosdrank

Wissel het recept eens af en maak deze Zoete Kokosdrank met stukken honingmeloen of schijfjes banaan!

 

Benodigdheden voor deze Zoete Kokosdrank

  • Ongeveer 250 ml amandelmelk
  • Een klein handje kokossnippers of kokoschips
  • Het sap van een halve limoen
  • Een eetlepel amandelpasta (almond butter)
  • Ongeveer 200/250 gram honingmeloen of een banaan

 

Zo maak je het

  • Pak de blender er vast bij en zet alle ingrediënten klaar (je kunt kokossnippers gebruiken, maar als je deze niet in huis hebt kun je ook kiezen voor kokoschips ter vervanging).
  • Voor deze Zoete Kokosdrank kun je kiezen uit een banaan of uit wat stukken meloen. Ik maakte dit ontbijtje met een lekkere rijpe honingmeloen.
  • Snijd de meloen in vieren en snijd een kwart in kleinere stukken. Schil vervolgens de schijfjes, zodat de meloen perfect is om in de blender te doen. Snijd het fruit vervolgens in een paar grove stukken en doe ze vast in de blender.
  • Doe vervolgens de volgende ingrediënten in de blender:  ongeveer 250 ml amandelmelk, een klein handje kokossnippers of kokoschips (eigen keus), het sap van een halve limoen (bewaar de andere helft), ongeveer 200 gram honingmeloen of een banaan en een eetlepel amandelpasta.
  • Mix alles samen voor ongeveer 30 seconden of totdat de Zoete Kokosdrank volledig is verwerkt. Schenk je drankje vervolgens in een hoog glas en garneer met een dun schijfje limoen en wat kokossnippers of kokoschips. Drink met een rietje en geniet van je lekkere Zoete Kokosdrank…

 

Tips

  • Probeer deze kokosdrank ook eens met kokosmelk in plaats van amandelmelk voor een heerlijke CocoNut Smoothie!
  • Gebruik ook eens bevroren fruit en maak een lekkere dikke smoothie in plaats van drank. Enjoy!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.