Ontbijt Special #41: Skinny Appel-Kaneel Muffin

Eén van onze ontbijt favorieten is toch echt wel een lekkere zoete muffin! Vooral bij Starbucks kunnen we het vaak niet laten een heerlijke, maar ook prijzige en calorierijke muffin mee te nemen. Gelukkig is er altijd nog de optie om een heerlijke ontbijt muffin zelf te maken! Daarom vandaag in onze Ontbijt Special het recept voor een Skinny Appel-Kaneel Muffin. Enjoy!

Benodigdheden

Voor de zes ontbijt muffins:

  • Eén grote appel (zonder schil)
  • Eén cup havermeel
  • Een eetlepel apple cider vinegar
  • Eén theelepel baking soda
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • Eén ei
  • Een theelepel vanille-extract
  • 120 ml amandelmelk
  • Een flinke snuf kaneel

 

Voor de topping:

  • Een klein beetje van het overige muffin mengsel
  • Een klein handje amandelen
  • Een scheutje ahornsiroop
  • Een snuf kaneel
  • Een flinke snuf zeezout
  • Een scheutje kokosbloesemsuiker

 

Zo maak je de Skinny Appel-Kaneel Muffin

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden en zet vast een zes muffinvormpjes klaar.
  • Zet alle ingrediënten vast klaar en pak er verder nog twee middelgrote kommen bij, een maatbeker en een paar eetlepels/theelepels om ingrediënten af te meten. Begin met het afmeten van de volgende ingrediënten: havermeel, baking soda, kokosbloesemsuiker, kaneel (alle droge ingrediënten) en verzamel deze in één van de kommen. Mix alles goed samen.
  • Meet vervolgens vast de volgende ingrediënten af: apple cider vinegar, ei, vanille-extract, amandelmelk (de natte ingrediënten) en doe ze samen in de andere kom. Mix alles goed samen en doe vervolgens de mengsels uit de twee komen bij elkaar en mix het tot een glad beslag.
  • Schil nu de appel en snijd deze in kleine stukjes. Roer met een grote lepel de stukjes door de mix en maak het mengsel voor de topping klaar.
  • Doe alle ingrediënten voor de topping in een klein bakje en roer ze goed door elkaar.
  • Maak de vormpjes vast oven-klaar met een beetje bakspray en verdeel de mix over de zes vormpjes. Doe vervolgens een beetje van het laatste beetje beslag bij de topping mix en verdeel deze over de zes vormpjes. Doe de topping in het midden van de vormpjes, zodat je de perfecte ontbijt muffins krijgt!
  • Plaats de vormpjes in de oven en bak ze voor tien minuten. Plaats na de eerste tien minuten een stuk foliepapier over de muffins, zodat ze niet aanbranden en laat ze nog tien minuten in de oven staan. Doe ze eventueel op een lagere plaats in de oven om aanbranden te voorkomen.
  • Haal ze na de twintig minuten uit de oven en laat ze goed afkoelen op een rooster. Garneer vervolgens nog op je eigen manier en geniet van je heerlijke Skinny Appel-Kaneel Muffin!

 

Tips

  • Deze muffins net even iets lekkerder maken? Garneer je Appel-Kaneel Muffins dan met een extra laagje ahornsiroop of een lekker laagje Griekse yoghurt… Enjoy!
  • Maak deze muffins ook eens met een andere fruitsoort! Onze favorieten? Appel, blauwe bessen/chocolate chip of banaan.

Weinig ingrediënten en zo gemaakt, deze muffins zijn ideaal als heerlijk zoet ontbijtje!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.