Ontbijt Special #6: Hartig Omelet

Als je van eieren in de morgen houdt, is een groen omelet de perfecte keus! Maak je eigen variatie en geniet van dit energierijke ontbijtje. Lekker voor een workout of voor een lange dag… Enjoy!

Hartig Omelet

Maak een Hartig Omelet met je favoriete groenten en serveer eventueel met wat vers fruit! Het mooie van dit ontbijtje? Je kunt helemaal zelf bepalen welke ingredienten je gebruikt! Ga voor compleet healthy of maak een lekker hartig omelet met bijvoorbeeld spekjes en dergelijke. Enjoy!

 

Benodigdheden voor een Hartig Omelet:

  • Een handje spinazie (gewassen)
  • Een paar cherry tomaatjes
  • Een handje geraspte kaas (naar keus)
  • Een paar spekblokjes
  • Snufje zout en peper
  • Een teentje fijngehakte knoflook
  • Een beetje kokosolie of boter
  • Twee eieren

Zo maak je het:

  • Kies zelf welke ingrediënten je wilt gebruiken en stel zo je eigen Hartig Omelet samen! Liever een groen omelet? Kies dan voor een mix van spinazie, specerijen en eventueel wat lekkere tomaatjes. Toch liever lekker een hartig ontbijtje? Volg dan ons recept!
  • Was allereerst de spinazie en ontdoe de blaadjes van de steeltjes. Dep droog met een stukje keukenrol, snijd eventueel in kleine stukjes en leg de spinazieblaadjes vast klaar. Snijd de tomaatjes vast in dunne schijfjes.
  • Doe een beetje kokosolie of boter in een pan, klop twee eieren met een garde en doe het mengsel in de pan (als je spekjes wilt toevoege, bak deze dan eerst even en voeg daarna toe aan het omelet). Voeg de gehakte spinazie toe (gehakt kun je de spinazie ook al eerder door het ei roeren), de kaas, tomaatjes, specerijen, knoflook en eventueel spekjes.

Bak het omelet aan beide kanten en serveer eventueel met wat vers fruit of  met wat toast!

 

Tip:

  • Bedenk je eigen combinaties! Voeg bijvoorbeeld meer groenten toe, zoals courgette of boerenkool of kies voor juist meer vleeswaren, verschillende kaassoorten of lekker vers fruit!
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.