Ontbijt Special #9: Chocolade Havermout

Een lekker ontbijtje met vers fruit, havermout en… chocolade! Perfect om mee te nemen of lekker thuis van te genieten. Eet deze Chocolade Havermout lekker warm met koud weer of gewoon lekker koud op een aangename morgen. Enjoy!

Chocolade Havermout

Maak dit ontbijtje de avond van tevoren vast klaar en zet het in een pot of meeneembakje in de koelkast. Perfect als je weinig tijd hebt, maar wel een luxe ontbijtje wilt!

 

Benodigdheden voor de Chocolade Havermout:

  • Een paar handjes havermout (beslis zelf hoeveel je wilt gebruiken)
  • Ongeveer 100 ml amandelmelk of een andere notenmelk (ook van de melk kun je zelf beslissen hoeveel je wilt gebruiken)
  • Een theelepel cacaopoeder
  • Twee theelepels Chia zaadjes, lijnzaad of kokossnippers
  • Een handje vers (of diepvries) fruit naar keus. Onze favorieten zijn: blauwe bes, kers, mango en framboos.
  • Een theelepel agave/ahorn siroop of honing
  • Twee blokjes pure chocolade (of pure chocola met zeezout), van minimaal 70% cacao (in kleine stukjes gesneden of geraspt)
  • Een snuf zeezout

Zo maak je het:

  • Allereerst maak je een beslissing voor de havermout/melk verhouding. Maak je havermout op je eigen favoriete manier klaar en zorg ervoor dat je niet teveel melk gebruikt, zodat de havermout lekker dik blijft. Voeg een twee theelepels zaadjes of kokossnippers toe en een flinke snuf zeezout, roer goed door elkaar en verwarm in de magnetron voor ongeveer twee minuten in een kom.
  • Roer nu een theelepel cacaopoeder en siroop/honing door het geheel. Zorg ervoor dat de cacao goed wordt verdeeld.

Garneer vervolgens met wat lekkere stukjes pure chocolade en maak je Chocolade Havermout af met een handje vers fruit. Enjoy!

 

Tips:

  • Niet het juiste seizoen voor jouw favoriete fruit? Probeer dan eens diepvries fruit voor je smoothies of ontbijtjes! Leg bijvoorbeeld een voorraadje aan in de vriezer: erg lekker en altijd bij de hand…
  • Houd je niet van melk? Havermout is natuurlijk ook heel lekker met yoghurt! Kies voor een lekkere plantaardige soya yoghurt of bijvoorbeeld voor dikke Griekse yoghurt.
  • Eet dit ontbijtje warm of juist koud! Zowel warm als koud is dit ontbijtje een aanrader.

Plaats een reactie