Pepernoten bakken!

Het is Sinterklaastijd! Dan kunnen pepernoten uiteraard niet ontbreken. Je kan ze natuurlijk gewoon kant-en-klaar in de winkel kopen, maar je kan ze ook heel gemakkelijk én heel snel zelf maken! Lekker, en ook nog eens leuk om te doen. Daar gaan we!

Dit heb je nodig:

  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram boter
  • 10 tot 15 gram speculaaskruiden
  • 4 eetlepels melk

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven vast voor op 160 graden.
  • Pak er een kom bij en doe daar de droge ingrediënten in: de bruine basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden. Meng dit goed.
  • Maak de boter iets zachter (bijvoorbeeld door heel kort in de magnetron te zetten) en snijd deze in stukjes. Doe dit samen met de 4 eetlepels melk bij het mengsel.
  • Kneden! Maak van het deeg een grote, stevige massa.
  • Rol er vervolgens kleine balletjes uit en leg deze op een bakplaat.
  • Druk de bolletjes een beetje aan zodat ze iets platter worden.
  • Bak ze voor zo’n 15 tot 20 minuten gaar en bruin in de oven.

Geniet van deze heerlijke pepernoten tijdens de voorbereidingen voor Sinterklaas en de gezellige Pakjesavond! 

 

 

Plaats een reactie