Deze gemberkoekjes zijn lekker zoet en knapperig en gemaakt met simpele ingrediënten, zoals havermout, verse dadels en citroen. Probeer ze eens zelf en geniet van de combinatie van zoet, kruidig en zout.
Eet deze koekjes met een klein beetje extra ahornsiroop en geniet van de knapperige gemberkoekjes!
Benodigdheden
(voor ongeveer tien middelgrote koekjes)
- 200 gram havermout (gemalen)
- Twee eetlepels gemberpoeder
- Het sap van één tot anderhalve citroen
- Vijf eetlepels ahornsiroop (maple syrup van 100%) + een beetje extra als garnering
- Een flinke snuf zeezout
- Een klein beetje water
- Drie of meer grote verse dadels
Zo maak je ze
- Verwarm de oven vast voor op 180 graden en bekleed een rooster/ovenplaat met een stukje bakpapier.
- Gebruik een keukenmachine om de havermout te mixen. Mix net zolang totdat er havermoutmeel overblijft. Doe de gemalen havermout in een grote kom.
- Voeg vervolgens een flinke snuf zeezout toen en twee eetlepels gemberpoeder. Mix het geheel goed door elkaar.
- Snijd de verse citroen door het midden en pers het sap in een kom. Voeg het verse citroensap toe aan de droge ingrediënten en voeg vijf eetlepels ahornsiroop toe. Mix alles goed door elkaar.
- Snijd nu de verse dadels door het midden, haal de pit eruit en snijd ze nog een keer door het midden. Snijd de dadelreepjes daarna in stukken (zo groot je zelf wilt).
- Voeg de dadelstukken toe en gebruik eventueel nog een beetje water als je mengsel te droog is. Kneed alles samen en vorm een stuk of tien middelgrote gemberkoekjes.
Plaats de koekjes op de ovenplaat en vervolgens in de oven. Bak ze in ongeveer 20 tot 30 minuten tot knapperige koekjes. Haal ze uit de oven en besmeer ze eventueel nog met een klein laagje ahornsiroop. Enjoy!
Tip
- Bewaar deze gemberkoekjes in een Mason Jar! Mason Jars zijn ideaal om dingen in te bewaren en zijn niet duur.