What’s on my iPad?

Noem het maar een gekke fetisj, maar ik vind het ongelooflijk interessant om te zien wat anderen op hun telefoon of tablet hebben staan. En nee, dan heb ik het niet over hun spannende berichtjes of geheime mailtjes. Ik doel op de apps die zij gebruiken. Een klein inkijkje geeft mij weer een hoop inspiratie om ook die ene leuke of handige app voor mijn telefoon te downloaden. Een tijdje geleden liet ik al zien wat ik op mijn telefoon heb staan. Nu is het de beurt aan mijn iPad. Kijk maar mee!

IMG_1960

Om te beginnen heb ik mijn “standaard” social-mediakanalen op mijn iPad staan. Zo kan Facebook, Messenger en Pinterest (mijn absolute favoriet niet ontbreken!). Om Lifestyle Journal in de gaten te houden, heb ik ook de WordPress-app. Hierin kan ik de berichten uploaden en aanpassen.

Om up-to-date te blijven heb ik de NOS-app gedownload. Verder heb ik nrc.next erop staan. Mijn ouders hebben een abonnement, en zo kan ik gratis de krant op mijn iPad lezen. En over lezen gesproken: om offline artikelen van internet te kunnen lezen, heb ik de app Pocket. Echt een aanrader, want niet overal heb je op je iPad goed internet. Met Pocket “download” je van te voren de online artikelen om ze vervolgens op een later moment offline te lezen.Verder heb ik iBooks erop staan om e-boeken te downloaden en te lezen.

Qua geluid en video heb ik Spotify erop staan zodat ik bijvoorbeeld tijdens het lezen of het Pinnen naar muziek kan luisteren. Verder gebruik ik YouTube, Netflix, NPO en RTL XL vaak om ’s avonds een filmpje te kunnen kijken.

Bovendien heb ik een paar apps erop staan die gewoon handig zijn om te hebben. Zo is mijn absolute favoriet de app Wunderlist waarbij je jouw to-dolijstjes kan bijhouden. Verder staan The Calculator, Google en Google Maps erop om snel iets op te kunnen zoeken. Tot slot eentje die ik heel af en toe gebruik: Bamboo Paper. Hiermee kan je als het ware op je iPad “tekenen” om zo notities te maken.

Spelletjes kunnen natuurlijk niet ontbreken en daarom heb ik er een paar op mijn iPad staan. Ten eerste heb ik Simcity. Serieus: download dat spel. Voor gratis en voor niets heb je een mooie game waarmee je lang zoet bent. Omdat het spel zo goed bevalt ben ik van plan om er nog eentje in dezelfde EA games-serie aan te schaffen: namelijk Rollercoaster Tycoon. Ook deze schijnt heel leuk te zijn. Verder heb ik Order up! (speel als kok in een druk bezocht restaurant), Candy Crush en Sudoku.

Tot slot heb ik ook een aantal apps waarmee ik mijn shopdrift kan stillen. Ik vind het heerlijk om ’s avonds op de bank even snel het nieuwe aanbod in de Bijenkorf, Zara of Zalando-app te bekijken (en wanneer gaat H&M een app speciaal voor de iPad maken?!).

Plaats een reactie