Herfst is al weer een tijdje in volle gang en de koude dagen komen eraan. Het perfecte moment voor ons om een heerlijk kopje soep te maken! Tomatensoep is één van onze favorieten, maar vandaag delen we eens iets anders: Zoete Aardappelsoep! Lees verder en probeer eens dit receptje (en pakketje) van Albert Heijn. Enjoy!
Deze Zoete Aardappelsoep is lekker romig en goed gevuld. Perfect als je houdt van tomatensoep, maar eens iets anders wilt proberen. Enjoy!
Benodigdheden voor deze Zoete Aardappelsoep
Voor zes personen:
- Eén zoete aardappel
- Drie wortels
- Twee rode paprika’s
- Twee rode uien
- Drie tenen knoflook
- Drie takjes peterselie
- Twee bouillonblokjes
- Drie eetlepels olijfolie
- Eén liter water
- Peper naar smaak
Zo maak je dit gerecht
- Pak alle ingrediënten er vast bij en zet een grote pan klaar.
- Begin nu met het snijden van de groenten. Schil de zoete aardappel en wortels en snij deze in stukjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snij de paprika’s in kleine stukjes. Pel en snipper de uien en knoflook.
- Verhit één eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook drie minuten op lage temperatuur. Voeg de stukjes zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak vijf minuten mee. Schep het mengsel af en toe om.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe , breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20-25 minuten zachtjes koken.
- Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng de soep op smaak met peper.
- Schenk de soep in koppen en laat, met behulp van een eetlepel, de resterende olijfolie in druppels op de soep lopen. Garneer de soep vervolgens nog met de fijngehakte peterselie. Enjoy!