Van ongezond naar gezond. Bestaat voor alles een gezonde versie?

Zwakke momenten. We kennen ze allemaal. Ik ben een echte zoetekauw and sometimes it gets the best of me… waar heb ik het over? De perfecte combinaties van suiker, zout en vet natuurlijk. Oftewel ongezond snacken.

Soms kan ik het echt niet laten om iets lekkers te snacken. Oké, cheatday vandaag” denk ik bij mezelf. En voordat ik het weet ben ik in een suikercoma beland. Laten we maar zeggen dat zelfbeheersing niet altijd mijn beste eigenschap is.

Mijn missie is dus om van alles een gezonde versie te vinden. Van healthy breakfast muffins tot zoete aardappelpatat, van alles bestaat een betere variant. Tijd om ook een healthy substituut te vinden voor dit laatste product op mijn lijstje: slagroom.

No more words need to be said. Geloof me, dit recept spreekt voor zichzelf. Ontdek de kokosroom. Enjoy!

Benodigdheden:

  • Een blikje kokosmelk
  • Eén eetlepel ahornsiroop
  • Eén theelepel vanille-extract (vanille aroma)

Zo maak je het:

– Zorg van tevoren dat het blikje kokosmelk lang genoeg in de koelkast heeft gestaan en zet voor je begint een kom even in de vriezer (dit helpt bij het opstijven van de room).

– Doe je kokosmelk in een vergietje met kleine gaatjes en scheidt zo de room van het kokoswater. Je kunt het kokoswater ook bewaren om bijvoorbeeld later door een smoothie te doen.

– Voeg de room samen met de andere ingrediënten in de koude kom en mix tot je mengsel ongeveer dezelfde textuur als slagroom heeft.

– Neem met wat heerlijke aardbeien of laat je kokosroom nog even extra opstijven in de koelkast.

Tip: Van alles bestaat wel een betere versie. Ontdek jouw healthy snacks, probeer ze uit en geniet zonder schuldgevoel!

Plaats een reactie