Verschillende levensstijlen 101

Net als verschillende gewoontes zijn er ook verschillende levensstijlen. Klinkt misschien een beetje apart, maar het kan best zijn dat je onbewust één van deze levensstijlen volgt. Misschien ben je geen vegetariër, maar al wel een tijdje een flexetariër. Of ben je op zoek naar een aansluitende levensstijl, maar weet je niet goed welke keuzes je hebt… Lees dan snel verder en leer meer over verschillende levensstijlen op het gebied van voeding!

Vegetariër: Vegetariërs zijn meestal nog het meest bekend. Als je een vegetariër bent eet je geen vlees of vis, maar vaak nog wel producten als zuivel, eieren, kaas, honing etc.

Veganist: Over veganisten is soms nog wel eens wat onduidelijkheid. Iedereen hoeft natuurlijk ook weer zijn eigen ideeën van wat je bij een bepaalde levensstijl nou wel of niet mag eten. Dit is de meest logische uitleg: als veganist ga je net iets verder als vegetariër en eet je ook geen producten als zuivel, eieren, kaas en honing e.d. Er zijn ook veganisten die bijvoorbeeld ook geen leer dragen en daarmee net even een stapje verder gaan dan de rest (extreme groep).

Flexetariër: Als Flexetariër eet je één of meerdere dagen in de week geen vlees. Zelf ben ik al een tijdje flexetariër en sla ik soms een dagje vlees over of eet ik een vervanging als tofu of een groenteburger.

Pescotariër: Als pescotariër eet je geen vlees, maar bijvoorbeeld wel vis. Verder zijn er ook weer extremere vormen van pescotarisme, zoals pescotariërs die ook geen zuivel of eieren eten/gebruiken.

Planteneter: Als planteneter eet je geen vlees of dierlijke producten, maar volledig plantaardig.

Onze tip: Als je er echt voor open staat of nieuwsgierig bent, probeer ze dan allemaal een tijdje uit. Kijk wat het beste bij jou past en waar jij je het beste bij voelt en blijf hierbij. Geef niet te snel op en lees je goed in voordat je ergens aan begint. Good luck!

Plaats een reactie